Nana Baffour trekt deur Getronics achter zich dicht

Ceo Nana Baffour verlaat it-integrator Getronics. Het bedrijf krijgt een nieuwe kapitaalinjectie na een geschil met de Britse belastingdiensten over onbetaalde btw. De Amerikaanse activiteiten worden opnieuw gelanceerd onder de oude bedrijfsnaam Pomeroy.

Nana Baffour werd in 2017 hoofd van het bedrijf nadat hij het overgenomen had. Hij wordt vervangen door Chris Froman, die was voorzitter van Pomeroy tussen 2017 en 2018 en ceo van 2009 tot 2017. Pomeroy werd in juli vorig jaar door Getronics overgenomen en tot Getronics omgeturnd, maar de oude naam wordt nu opnieuw van stal gehaald. 

Het bedrijf zal daarnaast ook geherkapitaliseerd worden, zo schrijft The Register. In september kreeg Getronics een zogenaamde ‘winding up petition’ van de Britse belastingdienst. Zo’n document kan er in een handelsrechtbank toe leiden dat een bedrijf insolvent wordt verklaard. 

Baffour legde de schuld destijds bij operationele moeilijkheden door procesveranderingen en de integratie van overnames, onder meer Pomeroy en het Franse ITS Overlap. Volgens The Register zou vooral een Canadees pensioenfonds dat in Getronics investeert, aangedrongen hebben om een herschikking aan de top van het bedrijf. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-25T10:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.