Omscholingstraject Make It Work start op HAN

jongeren

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) gaat het omscholingstraject Make It Work aanbieden. Per april 2020 kunnen studenten met een hbo- of wo-diploma in de regio Arnhem/Nijmegen zich in vijf maanden laten omscholen tot ict’er. Daarna gaan ze voor minimaal zes maanden bij een it-werkgever aan de slag.

Het programma, dat in 2015 van start ging aan de Hogeschool van Amsterdam, is gericht op hoog opgeleiden die een ict-functie willen uitoefenen. Het gaat om zowel baanwisselaars als werkzoekenden. De kandidaten hebben keuze uit drie ict-specialisaties: software engineering, business & data analytics en securityspecialist.

Iedere kandidaat doorloopt online een informatie- en selectietraject, bestaande uit tests op het gebied van cognitieve capaciteiten en competenties. Vervolgens start de vijf maanden durende fulltime-opleiding aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Wanneer dit is afgerond, staat er nog een tweede fase op de planning: minimaal een halfjaar werken bij een it-werkgever. Tijdens die periode zijn terugkom-avonden ingebouwd.

Make It Work startte in 2015 aan de Hogeschool van Amsterdam. Naar eigen zeggen zijn ruim vierhonderd kandidaten omgeschoold. Het traject werd in 2018 door de Europese Commissie uitgeroepen als modelproject voor het aanleren van digitale vaardigheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-29T08:59:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.