Info Support en HU bieden opleiding software bouwen

Ict-dienstverlener Info Support uit Veenendaal en Hogeschool Utrecht (HU) introduceren samen een nieuwe hbo-leergang waarbij studenten leren complexe softwaresystemen te bouwen. Centraal hierbij staat flexibiliteit, om zo constant te kunnen reageren op een snel veranderende wereld en klantwens.

De leergang draagt de naam Continuous Delivery in Large and Complex Software Systems. Bij de geaccrediteerde opleiding leren deelnemers in ruim vier maanden hoe je een schaalbaar systeem, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Netflix, kan bouwen.

Microservice Architectuur, C# en .Net Core

De hbo-leergang is bedoeld voor ict’ers die hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden. De focus ligt daarbij op de toepassing van scrum, werken onder een Microservice Architectuur, kennis over C# en .NET Core, testgedreven ontwikkeling en de automatisering van deployment. Het onderwijs is volgens de aanbieders praktijkgericht en heeft een werkwijze die overeenkomt met die van ontwikkelteams in het bedrijfsleven. Hierdoor ontstaat een brug tussen theorie en praktijk. Na afronding van het programma, ontvangen deelnemers een hbo-accreditatie en dertig studiepunten. Dit vormt een belangrijke opstap naar een hbo-diploma ict. 

Erkend diploma

Marco Pil, trainer bij Info Support, stelt dat de vraag naar gekwalificeerde it’ers en zij-instromers toeneemt. ‘Door de leergang te accrediteren, bieden we vanuit het Kenniscentrum van Info Support samen met de HU juist die mensen de mogelijkheid een erkend diploma te behalen. Dit is belangrijk omdat experts hiermee hun vakbekwaamheid kunnen aantonen’, stelt hij. De leergang is gebaseerd op de minor Continuous Delivery die Info Support sinds tien jaar aanbiedt.

De hbo-leergang start op 6 februari bij Info Support en bestaat uit twee blokken van elk ruim twee maanden met wekelijks klassikale bijeenkomsten op donderdag en vrijdag (overdag). Inschrijven kan via de site.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-06T10:33:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.