NLdigital en CITA starten studie softwareontwikkelaar

Branchevereniging van de digitale sector NLdigital, voorheen Nederland ICT, en Stichting Cloud IT Academy (CITA) bieden binnenkort een duale opleiding softwareontwikkeling aan. Doel is om het tekort aan ict’ers in Nederland terug te dringen.

NLdigital hoort ‘doorlopend' van leden dat ze moeite hebben om medewerkers te vinden. Het zou de grootste groeiremmer zijn. De vereniging sluit daarom de handen ineen met CITA. Deze stichting ontwikkelde eerder al een duaal opleidingsprogramma in samenwerking met Hogeschool Utrecht voor cloud engineers.

Studenten

Tijdens hun vierjarige opleiding krijgen de studenten twee dagen per week les, en werken zij drie dagen per week in een bedrijf. Daardoor kunnen zij direct bij het starten van hun opleiding aan de slag. Dit geeft werkgevers volgens de branchevereniging de kans om het talent voor de toekomst van hun organisatie intern op te leiden en gedurende de vierjarige hbo-bachelor te binden aan hun bedrijf.

De opleiding vindt plaats aan de landelijk central gelegen Hogeschool van Utrecht. Deelname staat open voor leden en niet-leden van NLdigital; leden van de branchevereniging genieten een korting.

In de aanloop van de opleiding organiseren NLdigital, CITA en de Hogeschool Utrecht 18 december een informatiebijeenkomst. Aanmelden kan via de site van NLdigital. Wanneer de studie start, is nog niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-10T10:38:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.