Osdorp krijgt eigen 'MolenGeek'

Osdorp, deel van Amsterdam Nieuw-West, kent sinds vandaag als eerste probleemwijk in Nederland een techhub. Aan het hoofdstedelijke Osdorpplein opent TechGrounds de deuren van een programmeerschool. Deelname is gratis, evenmin is een vooropleiding vereist.

TechGrounds is een initiatief van TechConnect dat voortkomt uit het Brusselse MolenGeek en de Amsterdam Economic Board. Hierbij wordt samengewerkt met Amazon Web Services (AWS). Ook Booking.com, TomTom en Rabobank behoren tot de bedrijven die het programma ondersteunen. Kandidaten die tegen het eind van hun opleiding aanlopen, worden gematcht aan deelnemende bedrijven waaronder Randstad, PostNL, Hema en Mobiquity. Daarmee wordt mensen in kwetsbare wijken zoals Osdorp toekomstperspectief geboden in de techwereld. Ook hoopt de partijen het tekort aan tech-talent te verlichten.

Fulltime

Het opleidingsprogramma wordt ingevuld door AWS. Sinds oktober draait het AWS Re/Start-programma met een eerste klas van 24 kandidaten - die mogelijk in drie maanden worden opgeleid tot junior AWS cloud operations-medewerker.

Volgens Kamini Aisola, Benelux-baas bij AWS, gaat het om een fulltime-programma dat de cursisten voorbereidt op cloudposities op instapniveau. Alumni worden verbonden met potentiële werkgevers. TechGrounds is opgezet naar voorbeeld van de succesvolle programmeerschool en incubator MolenGeek in de Brusselse achterstandswijk Molenbeek.

In maart 2020 breidt TechGrounds uit met een tweede vestiging in de wijk Poelenburg in Zaanstad. Daarna volgen vestigingen in de rest van Nederland. Doel is de komende vier jaar 50.000 leden van minder kansrijke groepen de tech-arbeidsmarkt te laten instromen.

Osdorp Posse

Begin december vond in Las Vegas het evenement AWS Re:invent plaats. Daar sprak Werner Vogels, techdirecteur van het cloudconcern, sprak daar over Industrie 4.0. Hij trad op in een opvallend T-shirt van de in 2008 gestopte rapgroep Osdorp Posse uit Amsterdam-West. Een knipoog naar de aankondiging van vandaag? Bekijk hier de video met de t-shirt-scatch en keynote van Vogels. 

Werner Vogels in een T-Shirt van Osdorp Posse.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-12T10:31:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.