Visma stelt Merete Hverven aan als hoofd

De Noorse bedrijfssoftwareleverancier Visma stelt Merete Hverven aan als algemeen directeur. Zij werkt sinds 2011 voor de organisatie, onder meer als hoofd personeelszaken (chief hr officer, chro) en plaatsvervangend ceo. Per 31 maart 2020 vervangt zij de huidige ceo Øystein Moan, die als voorzitter van de raad van bestuur bij de organisatie betrokken blijft.

Visma is in 1996 opgericht in Noorwegen en is - mede door overnames - actief in Scandinavië, Benelux, Oost- en Midden-Europa en Latijns-Amerika. De organisatie claimt tienduizend medewerkers in dienst te hebben en een netto-omzet van 1,2 miljard euro (2018) te realiseren.

Moan werd in 1996 aangesteld als ceo van Visma en treedt in 2020 af. 'Om de internationale expansie uit te voeren en te zorgen voor voortdurende groei, is volgend jaar het juiste moment om de verantwoordelijkheid over te dragen aan een nieuw managementteam. Visma heeft veel voor me betekend en ik kijk ernaar uit om de komende jaren als voorzitter van de raad van bestuur een bijdrage te leveren', zegt hij.

Merete Hverven trad in 2011 in dienst bij de organisatie en maakt sinds 2012 maakt deel uit van het topmanagement, eerst als hoofd personeelszaken en later als adjunct-ceo. Ze is nauw betrokken geweest bij fusies, overnames en herstructureringen.

Zij moet als ceo het succes van de organisatie voort te zetten. ‘Dat vereist een duidelijke strategische richting, verdere professionalisering van de klantreis en een focus op het overnemen van succesvolle cloudsoftwarebedrijven om onze aanwezigheid in Europa verder te versterken', aldus de topvrouw.

Visma Nederland

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector. Op de Nederlandse markt levert het oplossingen voor financieel beheer, hrm, inkoop en e-overheid. Naast Visma Connect en Visma Software zijn ook bekende organisaties als Visma Raet, Visma Roxit, ProActive, Davilex, Visma Idella, VerzuimSignaal, Dotweb, HR2day en Pinkweb onderdeel van de Visma-groep. Visma is ook titelsponsor van Team Jumbo-Visma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-17T09:47:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.