Ict'er ziet loon in 2019 het minst stijgen

Euro

Ict’ers die werken onder een cao zagen in 2019 hun loon het minst stijgen. Met 1,6 procent hadden zij de laagste cao-loonstijging. Personeel in de horeca, bij waterbedrijven en in het afvalbeheer hadden in 2019 de hoogste cao-loonstijging, namelijk: 3,1 procent.

Dat blijkt uit voorlopige cijfers van CBS. De cao-lonen zijn in 2019 gemiddeld gestegen met 2,5 procent. Volgens CBS is dat de grootste stijging van het afgelopen decennium. 'Sinds de tweede helft van 2017 loopt de cao-loonstijging vrijwel elk kwartaal op', aldus CBS.

In het vierde kwartaal van 2019 was de cao-loonstijging 2,7 procent. In de eerste helft van 2017 stegen de cao-lonen met 1,3 procent.

Onderwijs

In 2018 stegen de lonen het meest in het onderwijs (2,8 procent). Daar komt de stijging in 2019 uit op 2,1 procent. Dit is gebaseerd op 63 procent van de afgesloten cao’s. Voor een deel van 2019 is bij de cao’s primair onderwijs en voortgezet onderwijs nog geen definitief cao-akkoord bereikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beetje onduidelijke openingszin ... "Ict’ers die werken onder een cao zagen in 2019 hun loon het minst stijgen" ... naar welke CAO wordt hier verwezen? ICT-ers bij bijvoorbeeld in dienst zijn van een waterbedrijf werken immers ook onder een CAO en krijgen, blijkens het artikel, de hoogste stijging.

Daar is een simpele oplossing voor: Verander van werkgever.
Er is veel meer vraag dan aanbod, dus als je skills een beetje up-to-date zijn, is het niet moeilijk om aan ander werk, met betere arbeidsvoorwaarden (nummer 1, salaris), te komen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-02T12:26:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.