Michael Dooijes is startup-diplomaat Silicon Valley

Michael Dooijes

De nieuwe startup-diplomaat in Silicon Valley is Michael Dooijes. Hij is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken geselecteerd uit zestig sollicitanten en in augustus gestart vanuit zijn standplaats in San Francisco. Belangrijkste doel van Dooijes is het begeleiden van Nederlandse startups in de VS. Niet alleen in de Valley, maar ook in steden als Boston, New York en Houston. Hij is aangesteld voor twee jaar.

Zijn nieuwe rol noemt Dooijes de kans om zijn persoonlijke missie, jonge ondernemers verder helpen, uit te voeren. ´Ik help jonge entrepreneurs al jaren, nu doe ik het voor de bv Nederland. Ik kende Silicon Valley al redelijk goed, maar het is heerlijk om er nu middenin te zitten en mee te bouwen aan het Nederlandse netwerk genaamd ‘Holland in the Valley’.´

Startupbootcamp

Dooijes is binnen de it-branche bekend als co-founder en managing director van Startupbootcamp’s 'fintech & cybersecurity’-acceleratorprogramma. In een drie maanden durend programma moesten de tien geselecteerde startups, gespecialiseerd in onder meer blockchain, fraudedetectie en cloud-beveiliging, de it-beveiliging van de fintech-industrie naar een hoger niveau tillen. Rabobank, ING, ABN Amro, SNS Bank, PwC, NN Group, Delta Lloyd en Athlon ondersteunden dit programma. Hij was ook betrokken bij andere startup-acceleratieprogramma’s, namelijk Rockstart en Village Capital.

Eerder was hij bij de incubator betrokken als mentor en partner bij de fintech-programma’s in Londen en New York en het e-commerce programma in Amsterdam. Daarvoor was hij lid van de Innovation Board van Rabobank en ceo van MyOrder, het mobile commerce-bedrijf van de bank. Dooijes volgde na HEAO bedrijfseconomie in Amsterdam, een management-traineeship bij ABN Amro. Naast zijn werk volgde hij een parttime internationaal MBA-programma bij NYU Stern school of Business, de London School of Economics and Political Science en de HEC School of Management in Parijs. Daarna volgden gedurende zijn loopbaan verschillende cursussen en opleidingen, onder meer leiderschap- en ondernemersprogramma’s aan de Amerikaanse universiteiten Stanford en Harvard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-16T11:04:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.