Mendix scoort tijdens wereldwijde test-hackathon

Winnaar

Twee softwareontwikkelaars van Mendix zijn in de top tien van de wereldwijde hackathon van de Amerikaanse softwaretester Applitools geëindigd. De Roemeense Corina Zaharia (test engineer) won de hoofdprijs van vijfduizend dollar. De Nederlander Arjan Blok (quality assurance lead) legde beslag op de negende plaats en ging naar huis met duizend dollar.

Tijdens de Global Visual AI Rockstar Hackathon van Applitools werden ruim drieduizend quality assurance (qa) engineers en softwareontwikkelaars uitgedaagd om functionele en visuele bugs te repareren. Zij ontwikkelde geautomatiseerde tests voor vijf use cases van de hackathon-app. Dit deden zij op basis van diverse programmeertalen en via de inzet van visuele ai.

De hoofdprijs gaat naar twee deelnemers uit Roemenië: Corina Zaharia (sinds 2019 test engineer bij het Nederlandse Mendix) en Ioan Cimpean (werkzaam bij het Roemeense Cluj Napoca). Zij ontvangen ieder een geldprijs van vijfduizend euro. Er is één Nederlander in de top tien geëindigd. Dat is Arjan Blok, quality assurance lead bij Mendix. Hij werd nummer negen.

De prijzenpot van 42.000 dollar werd verdeeld over honderd winnaars afkomstig uit 38 landen. Zij zijn gekozen op basis van hun testdekking en de behaalde testresultaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-27T12:02:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.