Thales en Luminis richten softwareschool op

ICT-opleiding

Thales en Luminis zijn een opleiding gestart die technisch talent in anderhalf jaar klaarstoomt voor de top van het Nederlandse tech-landschap. Daarvoor hebben de Franse technologieonderneming en het software- en technologiebedrijf uit Amersfoort het Accelerate-programma ontwikkeld, een intensieve opleiding voor een selecte groep deelnemers.

Dat maakten genoemde bedrijven afgelopen week bekend. Het initiatief is ingegeven door een toekomst waarin software een dominante rol speelt.

De opleiding maakt het voor deelnemers mogelijk in anderhalf jaar een ontwikkeling door te maken die doorgaans vijf jaar in beslag neemt. Aan bod komen technische vaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van microservices en cybersecurity. Ook speelt de ontwikkeling van ‘soft skills’, zoals communicatie en leiderschap, een rol.

Thales en Luminis zien in de start van de Accelerate-opleiding een belangrijke stap om de toekomstige leiders van hun organisatie te creëren. Het voornemen is dan ook om dit programma te herhalen met nieuwe groepen medewerkers.

Bundeling

Het programma is een bundeling van de ervaring, kennis en connecties van Thales en Luminis. Zo is Thales gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en integratie van complexe hightech-systemen voor de defensie-, transport- en veiligheidsindustrie.

Luminis is een softwarebedrijf dat producten en diensten aanbiedt op het gebied van cloud computing,  data intelligence, e-sports en e-learning. Ook geniet Luminis bekendheid als de organisator van de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Devcon en de betrokkenheid bij opensourceprojecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-10T16:20:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.