Ultimum helpt werkzoekenden in Almere aan ict-baan

Ict-dienstverlener Ultimum start een samenwerking met de gemeente Almere. De organisatie helpt werkzoekenden in de gemeente aan een ict-baan, zoals engineer, consultant of ethische hacker. Na een training van zes maanden treden de deelnemers in dienst bij Ultimum in Almere. Het scholingstraject gebeurt in het kader van het convenant Baangericht van de gemeente.

Werkzoekenden met een uitkering, zonder ict-kwalificaties, worden bij Ultimum in zes maanden getraind tot ict’er. Het gaat om ict-functies zoals solution architect, netwerk engineer, Linux engineer, Microsoft Cloud engineer, cybersecurity consultant, business consultant, Office 365 consultant, pentester/ethical hacker of servicedesk-medewerker.

Afhankelijk van de ict-baan die een deelnemer kiest, biedt Ultimum diverse cursussen en trainingen. Kandidaten sluiten de opleiding na zes maanden af met een erkend examen en behalen hiermee een certificaat. Daarnaast moeten de werkzoekenden tijdens de opleiding praktijkervaring opdoen. Daarom draaien ze bij Ultimum mee bij projecten.

Na het afronden van de gestelde doelen, bijvoorbeeld een aantal specialistische certificeringen, en het opdoen van praktijkervaring, treedt de kandidaat in dienst bij Ultimum. Hij/zij krijgt dan een vaste aanstelling, marktconform salaris, leaseauto, telefoon en laptop van de zaak.

Baangericht

Baangericht is een samenwerking van gemeente Almere, UWV en uitzendorganisatie Randstad. De partijen bundelen hun krachten om zo werkzoekenden in Almere meer kansen te bieden. Ultimum sluit zich aan bij dit convenant. Concreet draagt Baangericht potentiële kandidaten aan bij de ict-dienstverlener.  

De gemeente zegt met meerdere ict-bedrijven samen te werken, maar Ultimum is de enige die zich bij het Baangericht-convenant heeft aangesloten. Dat contract wordt op vrijdag 28 februari door wethouder Froukje de Jonge en Ultimum-directeur Rodrigo Soto Escamilla getekend.

Andere ondernemers uit Almer die 'samenwerken' met Baangarantie zijn onder meer Inditex, Alfen, Vivium Zorgroep, Walibi, Hema Bakkerijen, PostNL, More2 safety, Praxis en Zorgroep Almere

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-26T12:55:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.