Bouwbedrijf BAM plukt cio weg bij Nutreco

Henry van de Ven neemt ervaring met it-consolidatie mee in nieuwe rol

Henry van de Ven is vanaf mei de nieuwe ict-directeur van Koninklijke BAM Groep, de bouwmultinational uit Bunnik. Hij is momenteel cio bij diervoerderconcern Nutreco, waar hij zijn stempel drukt op de digitale transformatie en de bedrijfsbrede invoering van een cloudplatform voor enterprise resource planning. Bij BAM gaat Van de Ven zich richten op it-consolidatie en -rationalisatie over de diverse werkmaatschappijen heen.

Koninklijke BAM Groep is een bouwonderneming met tien grotendeels onafhankelijk opererende werkmaatschappijen. De groep is onderverdeeld in twee businesslijnen: Infrastructuur en Bouw & Vastgoed. Door deze organisatiestructuur en de vele lokale vestigingen is de ict van BAM behoorlijk versnipperd. 

In 2015 zette de bouwmultinational een vijfjarig consolidatieplan in gang. Zo schroeft BAM het aantal datacenters terug van tien naar maximaal drie en worden de uiteenlopende toepassingen voor enterprise resource planning (erp) en customer relationship management (crm) gecentraliseerd. Dit is in gang gezet door Van de Vens voorganger Steve Capper. Capper stapte vorige maand over naar SNC-Lavalin, een Canadees bouwbedrijf.

Consolidatie voortzetten

Henry van de Ven

Als group director ict gaat Van de Ven deze consolidatieslag voortzetten, meldt het bouwbedrijf. Zijn belangrijkste taak is de invoering van gelijke werkplekken voor alle medewerkers en partners, ongeacht tijdstip en locatie. Hiervoor moeten it-infrastructuur, processen, toepassingen en servicemodellen bedrijfsbreed worden gelijkgetrokken. 

Van de Ven (57) is afkomstig van Nutreco, waar hij sinds 2011 chief information officer (cio) is. Bij dit Amersfoortse diervoederconcern met wereldwijd ruim honderd vestigingen houdt hij zich eveneens bezig met digitale transformatie en ict-consolidatie. Zo koos het bedrijf onder zijn leiding voor het cloudgebaseerde erp-platform dat leverancier Infor specifiek voor de voedings- en drankensector heeft ontwikkeld. 

Voordat Van de Ven bij Nutreco terechtkwam, was hij werkzaam bij Philips.

Consistentie ontbreekt

Vorig jaar vertelde voorganger Steve Capper uitgebreid over de it-consolidatie bij BAM. Volgens hem zijn in de loop der tijd veel slimme boekhoud- en projectmanagementsystemen ontwikkeld, maar ontbreekt de onderlinge consistentie. Een uitdaging daarbij is dat de directie wel het onderscheid tussen de tien werkmaatschappijen wil behouden. BAM werkt momenteel aan een catalogus van alle softwareapplicaties. Uiteindelijk resulteert dit in een app-winkel met zesduizend toepassingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-04T10:31:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.