Nexperia-ceo Frans Scheper met pensioen

Frans Scheper, algemeen directeur van Nexperia, gaat vervroegd met pensioen. Ook legt hij zijn taken als lid van de raad van bestuur neer. Wel blijft hij nog adviseur om een vlotte transitie en continuïteit te bewerkstelligen. Xuezheng Zhang (Wing) volgt de Nederlander op als ceo.

Frans Scheper werd in januari 2017 aangesteld als directeur bij Nexperia, producent van onder meer mosfet-componenten. Gedurende die tijd heeft hij voor omzet en winstgevendheid gezorgd. Scheper was voor Nexperia elf jaar werkzaam bij NXP Semiconductors, onder meer als verantwoordelijke voor de unit Standard Products en directeur van de Duitse organisatie.

Scheper begon zijn carrière bij IBM, waar hij in bijna zestien jaar doorgroeide van trainee tot verantwoordelijke voor de verkoopafdeling. Vervolgens werkte hij zes jaar bij Philips. 

Nexperia is in 2016 opgericht, toen NXP Semiconductors zijn Standard Products-tak (waar Scheper verantwoordelijk voor was) afstootte. Dit was nog met financiële steun van investeerders. Begin 2017 werd de organisatie financieel zelfstandig. In december vorig jaar werd Nexperia overgenomen door Wingtech Technology. Die Chinese organisatie heeft een meerderheidsbelang van bijna tachtig procent in de organisatie.

Nexperia heeft ruim 11.000 medewerkers in dienst, verspreid over (verkoop)kantoren en fabrieken in Azië, Europa en de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nijmegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-25T11:24:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.