Wytze Rijkmans leidt Tanium Benelux

Tanium stelt Wytze Rijkmans aan als regiodirecteur voor de Benelux. Hij is verantwoordelijk voor de bedrijfsactiviteiten en moet het team in aansturen en begeleiden. De Nederlander was de afgelopen drie jaar actief als directeur bij de Nederlandse tak van Servicenow, een softwarepartner van Tanium. Daar nam Andre Hoekzema het stokje van Rijkmans over.

Wytze Rijkmans heeft zo’n 25 jaar leidinggevende functies bij ict-bedrijven bekleed. Hij komt over van Servicenow, waar hij in de afgelopen drie jaar een groei voor Nederland heeft gerealiseerd. Daarvoor was hij algemeen directeur en aandeelhouder van Paphos Group (nu onderdeel van Quint). Ook is hij werkzaam geweest bij CA Technologies, Mercury Interactive en Hewlett Packard Enterprise.

Tanium is een Amerikaanse leverancier van een gelijknamige platform voor endpoint-zichtbaarheid en -controle. Het systeem transformeert naar eigen zeggen de manier waarop endpoint-apparaten zijn te beheren, inclusief laptops, servers, virtuele machines, containers en de cloud-infrastructuur.

De Amerikaanse organisatie liet vorig jaar zijn oog op de Benelux vallen. Computable sprak co-ceo Fazal Merchant en zijn visie om met Tanium deze regio te veroveren. Ook opende het eind vorig jaar een kantoor in Utrecht. De aansturing van de Benelux-regio stond onder leiding van Richard Poolman. Hij heeft de overstap gemaakt naar Snowflake.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-22T14:23:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.