Ict-opleidingengids TekkieWorden nu ook voor Utrecht

Leren

De digitale ict-studiegids ‘TekkieWorden.nl’ biedt nu ook een overzicht van de Utrechtse ict-opleidingen, naast die van Amsterdam en Rotterdam. Het gaat om ruim honderd opleidingen, op alle denk- & werkniveaus.

Utrechtse bedrijven kampen met een oplopend tekort aan it-talent. Waren er in 2014 nog 5149 onvervulde vacatures in de regio, dit tekort liep in 2019 op naar ruim 8200, aldus TekkieWorden. Om het toenemende tekort beter het hoofd te bieden heeft het online platform de it-opleidingen in de Domstad op een rijtje gezet en wordt het aanbod voortdurend geactualiseerd.

TekkieWorden is een initiatief van Techconnect, voortkomend uit de Amsterdam Economic Board, met als initiatiefnemers Rabobank, Booking.com, TomTom en opleidingsfonds CA-ICT. In eerste instantie was het een gids voor Amsterdam (en Noord-Holland), maar daarna breidde de inventarisatie uit naar Rotterdam en nu dus Utrecht.

De online gids biedt scholieren maar ook omscholers inzicht in de diverse typen it-banen, de bijbehorende carrièrepaden en de potentiële opleidingstrajecten. Om het aanbod in Utrecht in kaart te krijgen is steun verkregen van de gemeente Utrecht, betaaldienstverlener EquensWorldline, opleidingenfonds CA-ICT, Utrechtse opleiders en de lokale techsector. 

Campagne

TekkieWorden is zowel een digitale tech-studiegids als een marketingcampagne gericht op ict. De ambitie is om een landelijk overzicht te bieden van het opleidingsaanbod. De komende maanden zal TekkieWorden uitbreiden naar andere Nederlandse steden en regio’s.

Organisator Techconnect is opgezet om de diversiteit in de ict-sector (men noemt het zelf 'tech' maar de techsector is natuurlijk veel breder dan ict) te vergroten. Doel is om de komende vier jaar vijftigduizend extra mensen - uit ondervertegenwoordigde groepen - de ict-arbeidsmarkt te laten bestormen. Denk aan vrouwen, mensen uit sociaal kansarmere wijken, grote groepen veertigplussers en mkb’ers die tot programmeur, data-analist, growth hacker, ux-ontwerper of beheerder worden opgeleid. Techconnect wordt voornamelijk ondersteund door bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties uit de Metropoolregio Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

haha, die website TekkieWorden. Net als vroeger die HCC expo beurzen.

@Dino HCC Expo beurs? Die bestaat anno nu lees ik, al weet ik niet wat het is. Herinner me vooral de HCC dagen in de Jaarbeurs, heel jammer dat die er niet meer zijn. Bijbel en computer, muziek en computer, treintjes en computers. Een serieuze zaak. Maar toch leuk, mensen richting de computer lokken. Al zit de tijd niet mee.

Ja Louis,

https://nl.wikipedia.org/wiki/HCC-dagen voor hoe het ooit was. Leuk filmpje ook
en https://tweakers.net/reviews/350/1/hcc-dagen-2002-fotoverslag-hcc-dagen-2002.html

geen itil, scrum, war for it talent.
gewoon lekker computeren.

Die beurs van toen, het is voorbij
De links is al wat bleef voor mij
Ik was een kind en wist niet beter
Dan dat 't nooit voorbij zou gaan

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-14T15:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.