InHolland leidt ict’er op tot hybride ict-docent

KPN-werknemers bijten het spits af

ICT-opleiding

Met zestien KPN-werknemers als eerste lichting deelnemers geeft Inholland Academy de aftrap voor de nieuwe opleiding Hybride ict-docent. De post-hbo-opleiding staat open voor it’ers die naast hun werk in deeltijd willen lesgeven op een hogeschool of trainingen willen geven aan hun collega’s.

‘Ik ben ervan overtuigd dat de hybride docent de toekomst is’, zegt directeur Margret de Blanken-Hulsebosch over de nieuwe opleiding. Zij geeft aan dat lesgeven naast een vaste baan van toegevoegde waarde kan zijn. ‘Dankzij deze opleiding blijven professionals zich tijdens hun loopbaan verder ontwikkelen en zijn zij duurzaam inzetbaar voor hun werkgever. Voor zzp’ers biedt een parttime-dienstverband bij een onderwijsinstelling juist net dat beetje extra zekerheid voor hun inkomen.’

Tekort aan ict-docenten

Veel onderwijsinstellingen in het hbo kampen met een tekort aan ict-docenten en staan om geschoolde medewerkers te springen, weet De Blanken-Hulsebosch. Ze noemt het voor hogescholen een meerwaarde als ze de kennis van buiten naar binnen halen, omdat mensen met praktijkervaring en de juiste didactische vaardigheden dan hun ervaring en expertise kunnen overdragen aan nieuwe vakmensen.  

De post-hbo-opleiding staat open voor zowel individuele deelnemers als bedrijven, zegt de directeur. ‘KPN ging als eerste met ons in zee, daar ben ik blij om. Uit lopende gesprekken verwachten wij dat andere it-bedrijven en branches met medewerkers met een it-functie volgen.’ De eerstvolgende reguliere ronde gaat in september van start. Inholland Academy biedt daarnaast ook maatwerk voor bedrijven:

Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van stichting CA-ICT en is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) van de Europese Unie. Hierdoor kunnen deelnemers die werkzaam zijn als ict’er na afloop bijna de helft van de opleidingskosten terugvragen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-26T11:07:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.