Dit zijn de zes grootste irritaties van videobellen

Inmiddels werken we al ruim twee maanden volledig vanuit huis en verlopen veel zakelijke overleggen digitaal, bijvoorbeeld via videobellen. Dat digitaal samenwerken heeft zo zijn voordelen, maar is ook een bron van ergernis. Waaraan ergeren medewerkers zich tijdens zo’n video-overleg het meest? Die vraag stelde de vpn-website Vpndiensten aan ruim 1.500 werkende Nederlanders.

De nummer één irritatie van videobellen is dat collega’s te laat inchecken tijdens (57 procent), gevolgd door een slechte internetverbinding (55 procent). Ook collega’s die onverzorgd voor de camera verschijnen - denk ongekamde haren of niet zakelijk gekleed - is voor de helft van de ondervraagden een irritatiepunt.

Dit ongewassen verschijnen tijdens een videocall is onprofessioneel. Bovendien heeft dit een negatief effect op het onderlinge vertrouwen. Zo denkt een derde van hen dat hun collega’s door de fysieke afstand de bedrijfsregels minder serieus nemen. 

Vooral mannen tot 35 jaar verdenken hun thuiswerkende collega’s ervan de regels aan de laars te lappen (47 procent). Onder hun vrouwelijke leeftijdsgenoten bedraagt dit percentage 27 procent.

Andere gehekelde gedragingen zijn eten tijdens een videocall (48 procent), gapende collega’s (38 procent) en rommelige werkplekken (29 procent).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Je kunt je niet aan iets irriteren. Maak daar eens ergeren van.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-28T10:22:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.