ITvitae voegt data engineering toe aan opleiding

Ict-opleider ITvitae breidt zijn data science-opleiding uit met data engineering-kennis. De vernieuwde opleiding, Data Engineer/Data Science Professional genaamd, gaat 28 september van start op het Amersfoortse kantoor. In tien maanden tijd worden zo’n tien tot veertien jongeren met autisme en/of hoogbegaafden geschoold in datawetenschap. Daarna helpt ITvitae hen aan een baan.

ITvitae constateert dat de vraag naar data engineering-kennis in combinatie met kennis over datawetenschap groeit. Daarom heeft de ict-opleider data engineering toegevoegd aan de bestaande data science-opleiding. De inhoud van het opleidingsprogramma is ontwikkeld in samenwerking met Anchormen. Dat Amsterdamse bedrijf is gespecialiseerd in data-activatie, data engineering en data science-projecten.

De opleiding Data Engineer/Data Science Professional start op 28 september. Zo’n tien tot veertien deelnemers starten met een assessmentfase. Gedurende twee maanden leren zij coderen in Python en de basisprincipes van databases (Database Fundamentals). Na een examen neemt de daadwerkelijke opleidingsfase van acht maanden in aanvang. De lessen worden gegeven op het kantoor van ITvitae in Amersfoort. De organisatie claimt hier de anderhalvemeter-maatregel te waarborgen.

Na afronding van het traject ontvangen studenten een certificaat. Daarnaast faciliteert ITvitae in baanbemiddeling. Deelnemers gaan aan de slag bij een ‘werkervaringsplaats’, een soort stageplaats waarbij de werkgever en -nemer aan elkaar kunnen wennen. Het doel is dat kersverse ict'ers na deze periode, variërend van zo’n twee tot zes maanden, in dienst treden bij de gekozen werkgever.

ITvitae

ITvitae is eind 2013 opgericht door Frans de Bie en Peter van Hofweegen. De private sociale onderneming, gevestigd in een voormalige Eemklooster in Amersfoort, leidt jongeren met autismeprofiel en/of hoogbegaafden op tot ict’er. Het opleidingsaanbod, ontwikkeld in samenwerking met Northwave, Anchormen en Microsoft, bestaat uit data science en -engineering, cybersecurity (ethisch hacker) en development (C#). Naast het leertraject worden deelnemers gecoacht en helpt ITvitae bij baanbemiddeling. Deelnemers werken in kleine lesgroepen (tien tot veertien plaatsen) aan hun ict-specialisatie. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-11T13:04:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.