Oud-burgemeester Tilburg rvc-lid bij Finalist

Peter Noordanus

Peter Noordanus is aangesteld als commissaris in de raad van commissarissen (rvc) van ict-dienstverlener Finalist. Naast toezichthouder vervult hij de rol van adviseur publiek-private samenwerking. Noordanus is vooral bekend van zijn burgemeesterspost bij de gemeente Tilburg van 2010 tot 2017.

Peter Noordanus (1948) is momenteel voorzitter van het Landelijk Strategisch Overleg Aanpak Ondermijning (Lsoao) op het gebied van criminaliteit. In zijn loopbaan heeft hij vooral functies bekleed op het gebied van volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en gebiedsontwikkeling en vastgoed. Hij zegt zich het meest thuis te voelen op het grensvlak van publiek en privaat. Bij Finalist ziet hij ‘slimme it-oplossingen op terreinen als onderwijs en zorg, die maatschappelijke instellingen en overheden kunnen helpen klantgerichter en effectiever te werken. Een bedrijf waar ik me graag aan verbind.’

Finalist, opgericht in 1988, heeft vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Maarssen. Bij de ict-dienstverlener werken 130 man. Het bedrijf biedt diensten voor data-ontsluiting, applicatie-integratie en (internet)software en richt zich vooral op gezondheidszorg, onderwijs en financiën.

Het bedrijf is bijvoorbeeld actief als ontwikkelaar van digitale dossiers voor GGD's. Ook bouwt het internetportalen en is het gespecialiseerd in Drupal-technologie.

Hoger niveau

Medio vorig jaar trad Wibo Pollmann aan als algemeen directeur/bestuurder van Finalist. Pollmann kent Noordanus nog van zijn tijd als algemeen directeur van woningbouwautomatiseerder NCCW. Noordanus zat tijdens zijn burgemeesterschap in het bestuur van de stichting van NCCW en was betrokken bij de management buy-out in 2015 en de verkoop van het bedrijf aan TSS in 2016.

Pollmann is verheugd met zijn benoeming tot rvc-lid. ‘Peter heeft veel ervaring als bestuurder in zowel de private als de (semi) publieke sector. Ik zie hem als van hoge toegevoegde waarde om de dienstverlening van Finalist op hoger niveau te krijgen en kijk dan ook uit naar de samenwerking.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-25T14:50:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.