Nieuwe Europese topvrouw voor IBM

IBM Europe topvrouw

IBM kondigt aan dat Marta Martínez Alonso is aangesteld als de nieuwe algemeen directeur voor IBM Europe, Middle East and Africa (EMEA). Ze volgt Martin Jetter op, die sinds begin 2019 leiding gaf aan de Europese bedrijfsvoering. Jetter blijft tot eind 2020 voorzitter van IBM Europe.

Marta Martinez Alonso wordt de eerste vrouw die verantwoordelijk is voor de EMEA-regio. Ze zal verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse leiding, omzetgroei, klanttevredenheid en werknemersbetrokkenheid in een regio met meer dan honderd landen en een sterke multiculturele diversiteit.

Martinez Alonso studeerde af als wiskundige aan de Complutense-universiteit in Madrid. Ze heeft meer dan dertig jaar ervaring en was voorafgaand aan deze functie verantwoordelijk voor IBM Spanje, Israël, Griekenland en Portugal. Alles samen werkt ze al zo’n zeventien jaar voor Big Blue.

In 2019 werd Martínez Alonso door Corporate Reputation Business Monitor opgenomen in de top tien van beste leidinggevende zakenvrouwen van Spanje. Daarnaast is ze in 2014 erkend als beste Spaanse vrouwelijke ceo door de Spaanse Federatie van Vrouwelijke Directors, Executives, Professionals en Entrepreneurs (Fedepe).

De nieuwe topvrouw is getrouwd en heeft drie kinderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-03T10:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.