TU/e en Fontys voorzien Brainport van meer engineers

Samenwerking

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) gaat nauwer samenwerken met de Fontys Hogescholen bij het hogere techniekonderwijs. Doel is de regio Brainport (Eindhoven e.o.) beter te voorzien van de hoogopgeleide ingenieurs die zo hard nodig zijn. Een ander streven is de studenten een optimale opleiding te bieden, met minimale uitval van bètatalent.

De voorzitters van beide instellingen hebben daartoe een samenwerkingsconvenant getekend. De TU/e en de technische opleidingen van Fontys zitten al samen op de TU/e-campus met ruim 17.500 studenten. Ze gaan nu ook de werving en de onderlinge doorstroom beter afstemmen. De twee instellingen gaan er voor zorgen dat studenten meteen op de juiste plaats terecht komen. Verder wordt gezorgd voor harmonisatie van de opleidingen. Studenten kunnen dan soepel van de ene instelling naar de andere overstappen. Dit moet vooral in het eerste jaar op verschillende momenten makkelijk kunnen verlopen.

De twee instellingen gaan er verder voor zorgen dat studenten nog beter kunnen inspelen op vraagstukken van partners in de regio, zoals industrie en ziekenhuizen. Daarnaast gaan ze samen optrekken in het inzetten van hybride docenten; kenniswerkers uit het hightech bedrijfsleven.

Ook stemmen TU/e en Fontys hun opleidingsportefeuilles op elkaar af, vooral qua masters. De gezamenlijke output aan ingenieurs sluit dan goed aan bij de behoeftes van de regio. Tenslotte gaan de twee nauwer samenwerken op het gebied van onderzoek. Dit gebeurt in de innovatieversneller, de Eindhoven Engine. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-07T23:49:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.