Eelco van Asch wordt cio bij KLM

Huidig cio Paul Elich gaat met pensioen

Eelco van Asch is per 1 september 2020 cio bij KLM

Eelco van Asch maakt weer promotie bij luchtvaartmaatschappij KLM. Hij start per 1 september als chief information officer (cio) en is daarnaast verantwoordelijk voor de Information Services-tak. De topman neemt het stokje over van Paul Elich, die met pensioen gaat.

Tot en met 1 september blijft Paul Elich cio van de luchtvaartmaatschappij. Hij werkt al sinds 1989 bij KLM en heeft in ruim dertig jaar verschillende functies bekleed. Sinds 2007 is hij een vast lid van het executive team en vanaf 2014 vervult hij de functie van executive vice president Information Services & cio. De topman gaat na de zomer met pensioen. Hij wordt dan opgevolgd door Eelco van Asch.

De nieuw aangestelde cio is sinds 2000 in dienst bij KLM en heeft verschillende commerciële, operationele en managementfuncties bekleed bij KLM, Air France KLM en Cargo. Zo was hij onder meer directeur van diverse afdelingen binnen KLM Cargo. Sinds 2016 is Van Asch vice president Hub Operations. Die rol wordt per 1 september overgenomen door Maarten Stienen. Hij heeft in de afgelopen dertig jaar meerdere posities bij de luchtvaartmaatschappij vervuld, waarvan de laatste twee jaar als directeur van KLM Catering Services. Die opvolger wordt nog gezocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-22T09:55:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.