EIT Digital stuurt studenten op digitaal zomerkamp

Het EIT Digital-kantoor op de High Tech Campus in Eindhoven heeft een studio ingericht waarin docenten de online lessen geven (foto: Erwin van Eijden)

De Europese innovatie-aanjager EIT Digital stuurt zijn studenten dit jaar voor het eerst op een digitaal zomerkamp. In de maand augustus organiseert het voor de achtste keer zijn Summer School, waar deelnemers lessen in tech volgen en aan een praktijkcase werken. Zo’n vierhonderd (toekomstige) it’ers hebben zich ingeschreven bij de veertien Europese onderwijsinstellingen. Zij doorlopen het programma dit jaar volledig digitaal.

Dit jaar opent het EIT Digital-kantoor, op de High Tech Campus in Eindhoven, weer de (digitale) deuren voor de deelnemers. Dit zijn enerzijds studenten die zich hebben aangemeld voor de EIT Digital Master School, maar ook professionals kunnen zich aanmelden voor de zomerschool.

In totaal organiseert EIT Digital samen met Europese onderwijsinstellingen veertien summer schools. In een maand tijd volgen deelnemers colleges en werken zij in teamverband aan een van de cases afkomstig van vijftig Europese partners van EIT Digital.

In Nederland zijn drie cases beschikbaar: IDRO (wearable voor sporters om lactaat-niveau te meten), Green Habits (app/game voor mentale veerkracht en energie), Combat in Child Obesity (initiatief bestrijdt diabetes bij kinderen). Hier zijn in totaal zes groepen mee bezig.

De summer schools worden dit jaar volledig digitaal gehouden. De aangesloten onderwijsinstellingen zijn vrijgelaten om elk een invulling te geven aan deze online-lessen. Zo is er in Eindhoven, met behulp van de Technische Universiteit Eindhoven, een studio gebouwd waaruit de docenten hun les kunnen geven en coaches bijvoorbeeld pitch-trainingen geven.

De EIT Digital Summer School loopt tussen 2 en 29 augustus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-05T10:51:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.