The Future Group helpt it’er bij overstap naar zzp’er

cio

The Future Group (TFG) helpt it’ers in loondienst om de overstap te maken naar zelfstandig ondernemerschap. Daartoe is The Future Partners opgericht. De nieuwe zusterorganisatie staat onder leiding van algemeen directeur Patrick Barbier.

The Future Partners biedt it-professionals tijdens het driejarig ondernemingsprogramma handvatten om de eerste stappen naar zelfstandig ondernemerschap te zetten. Het leert it’ers bijvoorbeeld om opdrachten binnen te halen en de administratie uit te voeren.

Het lesprogramma is opgezet door Jeroen Zomers, operationeel directeur TFG, en Patrick Barbier, managing director The Future Partners, in samenwerking met diverse externe partijen. Het betreft een variatie aan lessoorten: zelfstudie, e-learning en samenkomstdagen. Voor de uitvoering van de lessen is The Future Partners nog in gesprek.

Grote stap

‘The Future Partners is oorspronkelijk als maatschap begonnen’, vertelt managing director Patrick Barbier. ‘Wij hebben echter besloten om te investeren in een nieuw concept en zodoende het nieuwe label te starten.’ Aanleiding is dat veel it’ers hun loondienstpositie willen verlaten voor het zelfstandig ondernemerschap. ‘Echter is die stap best groot, aangezien je er op alle punten alleen voor staat. Daarom twijfelen it-professionals vaak lang voordat ze daadwerkelijk de overstap durven te maken. Wij maken met het ondernemersprogramma die sprong in het diepe makkelijker.’

Is er wel behoefte bij it’ers om te gaan ondernemen? ‘Het concept wordt enthousiast ontvangen door zowel it‘ers als opdrachtgevers’, aldus Barbier. ‘Het ondernemersprogramma gaat 1 januari 2021 van start met 21 it’ers die (it-)ondernemer willen worden.’ Deelnemers dienen over minimaal drie jaar werkervaring te beschikken, evenals een technische achtergrond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het maakt ook niet uit wat, er is altijd wel een bedrijf dat je tegen betaling wil helpen.
Nu nog verplicht stellen.

Ik dacht we juist van die ZZP-slavernij af moesten.......toch ?

KC,
Mogelijk dat je met je reactie mee gaat in de gedachtegang van Dino over verplicht stellen van ondernemerschap. Want ik kan je opmerking van ZZP-slavernij alleen maar plaatsen in het kader van een werkgever die een flexibele arbeidsschil wil met het schijn-ondernemerschap van goedkopere inhuur. En ik geloof niet dat TFG die opzet heeft hoewel ik vragen heb over het 'lespakket' wat de spin-off van TFG aanbied in de weg naar het ondernemerschap.

Oja, ik ben geen zelfstandig ondernemer meer omdat de last van verantwoordelijkheid bijna mijn dood betekende en als loonslaaf verdien ik minder maar ben ik onder de streep gelukkiger. Ik zeg daarmee niet dat mijn droom een nachtmerrie werd alleen dat ik hoop dat het 'lespakket' ook het aspect van balans tussen werk en privé meeneemt. Want welke verplichting je aan jezelf oplegt bepaalt naar mijn opinie uiteindelijk de slavernij.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-17T11:40:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.