Bytesnet werft Jan-Joris van Dijk als directeur

Jan-Joris van Dijk, managing director bij Bytesnet

Bytesnet heeft Jan-Joris van Dijk aangesteld als algemeen directeur. Hij is verantwoordelijk voor de operationele leiding van de organisatie. Ceo Peter de Jong blijft nog aan boord en focust zich op de strategische ontwikkeling. Bytesnet beschikt over twee datacenters in Groningen (Bytesnet d’ROOT) en Rotterdam (Bytesnet Spaanse Kubus).

Peter de Jong is sinds 2008 ceo bij Bytesnet en blijft deze functie vervullen. Wel wijzigt zijn takenpakket. Hij stort zich op de strategische ontwikkelingen van de datacenterleverancier en zet hierbij in op duurzame big data-verwerking en dataopslag. Ook ziet de organisatie kansen op het gebied van high performance computing (hpc). 

De Jong doet geleidelijk een stap terug uit de dagelijkse leiding van Bytesnet en draagt dat stokje over aan Van Dijk als managing director. ‘Alles is voorhanden om de komende jaren verder te groeien’, vertelt Van Dijk. ‘Zowel in nieuwe klanten als nieuwe diensten. Naast die autonome groei sluiten we ook overnames of strategische samenwerkingsverbanden niet uit.’

De kersverse directeur verwacht de komende tijd de nodige vernieuwingen op het gebied van energie-efficiency in de datacenters door te kunnen voeren. Nu al doet Bytesnet dat via bijvoorbeeld de inzet van vloeistofgekoelde computerapparatuur en nuttig gebruik van de vrijgekomen warmte.  

Switch

Jan-Joris van Dijk (50) studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en startte zijn carrière in ict-sector. Zo vervulde hij onder meer diverse commerciële functies bij Getronics en KPN. Daarna switchte Jan-Joris naar de wereld van technische installaties en energieservices, specifiek bij (de voorlopers van) Engie. Hier zette hij een landelijke business voor datacenters op. Daarna maakt hij een korte uitstap als ondernemer als directeur/aandeelhouder van een fabrikant van constructiemateriaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-23T16:21:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.