Salesforce, Randstad en TechGrounds in loopbaan-pact

Partijen willen werkzoekenden gericht opleiden naar passende it-functie

talent

De overheid schiet tekort in het (versneld) opleiden van it’ers. Daarom komen Salesforce, Randstad en tech-opleider TechGrounds met een loopbaan-pact. Kern van de samenwerking is dat TechGrounds met hulp van Salesforce werklozen opleidt. Randstad stapt in om de kersverse it’ers aan een baan te helpen.

Dit maakten de drie partijen vandaag tijdens een virtuele bijeenkomst bekend.

Michiel van Vlimmeren, algemeen directeur van Salesforce Nederland, benadrukt dat de Nederlandse overheid steken laat vallen. ‘Bij Prinsjesdag hoorde ik veel te weinig over digitalisering. Daarom moet het initiatief maar vanuit private partijen komen.’ Hij geeft aan dat dit ook past bij het doel van Salesforce om ruim tweehonderd duizend Europeanen de komende tijd (om) te scholen tot it'er. 

Ruben Nieuwenhuis, managing partner bij TechGrounds, geeft aan dat binnen de opleiding ondervertegenwoordigde groepen binnen de it centraal staan. Het gaat hierbij om vrouwen, ouderen of personen met een niet-Westerse achtergrond. ‘We werken vanuit drie wijken in de Metropoolregio Amsterdam. Binnenkort openen we ook een locatie in Rotterdam. We bieden opleidingen aan op alle werk- en denkniveaus en geven aandacht aan zaken als slack, scrum en soft skills.’

Ook Linda Hopmans, binnen Randstad verantwoordelijk voor het opleidingsprogramma Randstad Boost, benadrukt dat gerichter opleiden de beste oplossing is voor de huidige mismatch op de it-arbeidsmarkt. ‘Er wordt nog te veel gekeken naar diploma’s en kennis, in plaats van naar concrete vaardigheden. Werkgevers moeten opgevoed worden, door te leren eerst naar de potentiële werknemer in plaats van het cv te kijken.’

Van Vlimmeren vult aan dat het loopbaan-pact een opstapje is en dat het wil opschalen door meer regio’s en partijen toe te voegen. Zo levert Amazon ook een bijdrage. Nieuwenhuis voegt hieraan toe dat er, naast dat er gewerkt wordt met de huidige arbeidsmarktcijfers, er ook forecasts worden ingezet zodat er al richting de toekomst is op te leiden. Ook geeft hij aan dat het voor werklozen of 'omscholers' vaak te onduidelijk is wat de carrière-opties binnen de it zijn. Daarom biedt TechGrounds hier inzicht in via het vorige maand geïntroduceerde loopbaanoriëntatie-programma PathWays.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als je als overheid niet ook de training van het aanwezige personeel ter hand neemt zal de IT achterstand bij de overheid alleen maar blijven groeien.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-07T12:07:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.