Rotterdam start P-Tech-opleiding met IBM

jongeren

Nederlandse leerlingen van het vmbo of mbo kunnen naar Amerikaans voorbeeld worden klaargestoomd voor een (starters)baan in de ict. Als eerste start de IT Campus Rotterdam met een P-Tech-opleiding. Dit onderwijsmodel is door IBM ontwikkeld in samenwerking met scholen, de (semi)overheid en andere bedrijven. Doel is jongeren te helpen met het behalen van een mbo-diploma op gebied van it en innovatie. Wereldwijd volgen al meer dan 150.000 leerlingen op 220 scholen een P-Tech opleiding.

Het eerste onderwijsprogramma in Nederland is opgezet in samenwerking met IT Campus Rotterdam. Al vanaf het eerste lesjaar krijgen de scholieren workshops, lessen en coaching. Later lopen ze stages in het bedrijfsleven. Zo krijgen betrokken leerlingen meer inhoudelijke kennis en vaardigheden. Ze kunnen verder studeren of solliciteren naar een startersbaan in de ict. Volgens IBM ontstaat zo een betere aansluiting tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. 

Marijn Roelof, directeur bij IT Campus Rotterdam, hoopt zo beter te voldoen aan de behoefte aan goed geschoold it-personeel. Vanuit het onderwijs toonden koepelorganisatie LMC en Techniek College Rotterdam direct interesse. Het Zuiderpark College integreert P-Tech in haar nieuwe vmbo-opleiding SmartTech. Ook Techniek College Rotterdam start een P-Tech-traject in een van de ict-opleidingen. Naast IBM hebben EIC Mainport Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Cisco, House of Esports, Ampelmann, Ikazia Ziekenhuis, Jong Havenvereniging en Shell zich achter dit initiatief geschaard.

Het plan is om het programma ook in andere delen van Nederland op te zetten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-13T09:00:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.