RightBrains maakt zes genomineerden bekend

Uitreiking vindt plaats via online event

Awards prijs beker

RightBrains heeft in twee categorieën zijn zes genomineerden bekend gemaakt. Marianne Faro, Elvire Jaspers en Martine van Iperen zijn genomineerd voor de Digital Leadership & Diversity Award en Iris Clerx, Lisanne Brons en Silvana Lefel zijn dit bij de Digital Talent Award.

Op 28 oktober 2020 van 16.00 tot 17.00 uur worden beide winnaars bekendgemaakt tijdens een online event. Computable helpt RightBrains met de zoektocht naar leiders in het digitale werkveld die actief bezig zijn om diversiteit in de organisatie te stimuleren en naar young professionals in het digitale werkveld die een voorbeeld zijn voor een nieuwe generatie vrouwen. Dit doet de ict-vaksite door het aanbieden van zijn technische infrastructuur. Ook zat Computable-hoofdredacteur Sander Hulsman in de jury. 

De digitale revolutie heeft volgens RightBrains-directeur Geke Rosier een grote impact op de manier waarop organisaties worden bestuurd door leiders, nu en in de toekomst. 'De komende jaren van digitale transformatie gaan niet meer over technologie maar over mensen, aanpassingsvermogen, experimenteren en het doorbreken van oude denkpatronen. De dagen van het ‘command-and-control’- en ‘winner-takes-all’-leiderschap zijn voorbij', aldus Rosier. De leiders van de digitale wereld zullen volgens haar een omgeving moeten creëren en faciliteren waar talent de vrijheid krijgt te innoveren, samen te werken en open te communiceren en waar diversiteit onderdeel is van de cultuur van een organisatie, aantrekkelijk voor toptalent.

Daarnaast verandert de snelheid van nieuwe technologieën onze samenleving, organisaties en mensen, terwijl het tekort aan digitaal talent in gelijke mate groeien blijf, aldus de directeur. 'Succesvolle, vrouwelijke young professionals zijn een groot voorbeeld voor de nieuwe generatie vrouwen. Zij laten zien hoe creativiteit, intuïtie, aanpassingsvermogen en een open mind kunnen leiden tot grote carrièrekansen in het digitale werkveld. Deze competenties van de rechter hersenhelft kunnen grote waarde toevoegen aan de digitale transformatie, technologie en innovatie.'

De genomineerden en winnaars zijn bepaald door een vakjury, met daarin Kay Formanek (diversity en performance expert), prof. dr. Erik Beulen (professor information management aan de Tilburg University), Raymond Hannes (digital innovator), Cokky Hilhorst (professor business en it aan de Nyenrode Business Universiteit) en Sander Hulsman (Computable).

Live event en uitreiking

Woensdag 28 oktober kan iedereen het online event bijwonen waarin de twee winnaars bekend zullen worden gemaakt. Voorafgaand aan de uitreiking verzorgt Marguerite Soeteman-Reijenen, voorzitter van de executive board van Aon Holdings, wereldwijde cmo bij Aon Inpoint en voorzitter van Topvrouwen.nl, een keynote over hoe digitale transformatie gaat over talent en niet over technologie. Na een vragenronde met het publiek zal Soeteman-Reijenen ook het gesprek aangaan met de zes genomineerden. Aansluitend worden de winnaars bekendgemaakt.

Genomineerd in de categorie Digital Leadership & Diversity Award 2020 zijn:

  • Marianne Faro, managing director bij Itility
  • Martine van Iperen, senior manager software development bij Exact
  • Elvire Jaspers, ceo bij WeAreBrain

Genomineerd in de categorie Digital Talent Award 2020 zijn:

  • Lisanne Brons, technical lead bij Microsoft Nederland
  • Iris Clerx, data engineer bij Itility
  • Silvana Lefel, sustainable infrastructure lead bij KPN
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-23T16:24:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.