Rianne Blacquière hoofd informatiestelsel CIO Rijk

Rijksprogrammamanager Rianne Blacquière start per 1 januari als afdelingshoofd I-stelsel en Vakmanschap bij de directie CIO Rijk van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Eerder werkte ze als programmamanager op het gebied van veiligheid, zorg en informatievoorziening. Dit deed ze onder andere vanuit Stichting ICTU.

Op haar LinkedIn geeft Blacquière aan dat ze momenteel werkt aan twee opdrachten voor de CIO Rijk. Zo werkt ze aan het vervolg op de huidige strategische informatievoorzieningsagenda. Ook is ze bezig met de transitie van het Bureau ICT-toetsing (BIT). Dit bureau maakt de overgang van een tijdelijk BZK-onderdeel naar een permanent en onafhankelijk adviescollege.

Lange overheidscarrière

Blacquière heeft een lange carrière bij het Rijk achter de rug. Zo was ze binnen het ministerie van VWS kwartiermaker Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg. Ook werkte ze binnen dit departement als manager invoering Algemene Verordening Gegevensbescherming, een rol die ze eerder bij het ministerie van Veiligheid en Justitie vervulde. Blacquière is sinds 2017 gecertificeerd privacymanager en studeerde voor haar overheidsloopbaan rechten in Rotterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-09T11:02:00.000Z Christel Dieleman