‘Corona biedt kans om vast it-personeel te werven’

Meer zzp’ers staan open voor vast dienstverband

Selecteren

Organisaties slagen er beter in it’ers te verleiden tot een vast dienstverband. Vraag en aanbod bewegen naar elkaar toe dankzij de coronacrisis, merkt bemiddelingsbureau Robert Walters. Alleen dataprofessionals, zoals data scientists en bi-specialisten, zijn lastig te strikken.

In vergelijking met de periode vóór corona staan meer zzp’ers open voor een vast dienstverband, aldus het bureau. Ze zijn onzeker over de langetermijngevolgen van de pandemie en vinden het fijn om bij een werkgever in dienst te treden. Bovendien zoeken werkgevers personeel voor vaste rollen in plaats van interim-aanstellingen.

Door krachten in vaste dienst te nemen, proberen bedrijven meer balans te brengen binnen hun it-afdeling, meldt senior it-recruiter Lars Spaans. Volgens hem bestaat de it-afdeling bij sommige organisaties voor tachtig procent uit freelancers en slechts twintig procent uit eigen medewerkers. Een betere balans zou een waarborg zijn voor de continuïteit binnen het team en kosten besparen.

Verleiden

"Echt een kans om it-personeel aan je te binden"

It'ers die nu een vast contract hebben, zijn minder geneigd te wisselen van werkgever. Spaans: ‘Zij houden de boot een beetje af. Ze geven aan iets een heel interessante uitdaging te vinden, maar dat ze dit niet het moment vinden om over te stappen.’ Het komt volgens de recruiter ook regelmatig voor dat professionals die een switch overwegen, door hun huidige werkgever worden verleid met een beter contract of nieuwe functie.

Volgens de recruiter zoeken vooral grote organisaties in de financiële sector en de publieke sector nieuw vast it-personeel. ‘Zij zien dit echt als een kans om it-personeel aan zich te binden.’ De vraag naar dataprofessionals, zoals data scientists en bi-specialisten, ligt overigens nog steeds hoger dan het aanbod.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-27T09:42:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.