Rajiv Ramaswami nieuwe ceo van Nutanix

ceo Nutanix

De raad van bestuur van Nutanix heeft Rajiv Ramaswami tot nieuwe ceo aangeduid. Ramaswami volgt medeoprichter Dheeraj Pandey op, die eerder aankondigde te stoppen als topman van de cloudspecialist na de benoeming van een opvolger.

Ramaswami heeft veel ervaring in de technologie-industrie en bekleedde senior executive functies bij VMware, Broadcom, Cisco en Nortel. Hij begon zijn carrière bij IBM. Vooral in het ontwikkelen en opschalen van bedrijven in cloudservices, software en netwerkinfrastructuur heeft hij een jarenlange staat van dienst. In zijn recente rol als coo bij VMware beheerde hij mee het portfolio van producten en diensten van VMware. Ook leidde hij verschillende belangrijke overnames en speelde een sleutelrol bij de overgang van VMware naar een abonnements- en saas-model.

‘Ik bewonder Nutanix als een geduchte concurrent, een pionier op het gebied van hypergeconvergeerde infrastructuuroplossingen en een leider op het gebied van cloud-software’, zegt de nieuwbakken topman. ‘Door nauw samen te werken met het bestuur, het managementteam en de meer dan zesduizend Nutanix-medewerkers over de hele wereld, zullen we voortbouwen op de sterke basis van Nutanix' voortdurende innovatie, samenwerking en klantentevredenheid.’

Ramaswami is van opleiding elektrotechnisch ingenieur, hij studeerde aan het Indian Institute of Technology in Madras. Later behaalde hij ook nog een mastersdiploma en PhD in Electrical Engineering and Computer Science aan de University of California, Berkeley. Zelf heeft hij 36 patenten op zijn naam staan, vooral op het vlak van optische netwerken. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-10T11:05:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.