Dit zijn de nieuwe aanstellingen in januari 2021

Het nieuwe jaar wordt afgetrapt met veel nieuwe banenwisselaars. The Logic Factory, QuandaGo en SoftwareOne stellen een nieuw directieteam samen en bij Didacticum is een nieuw directeur voor cybersecurity aangenomen. Een overzicht van de banencarrousel van januari 2021.

SoftwareOne wil de verdere groei van de organisatie realiseren en breidt daarom het directieteam uit met twee nieuwe leden. Daniël Perrier is benoemd als director services om de groei van het dienstenportfolio te faciliteren. Naast hem komt Monique op de Weegh het directieteam als people & culture lead versterken. Zij moet aandacht geven aan de cultuur binnen de organisatie. Verder is Martijn van Tol per ingang van dit jaar benoemd tot innovation lead voor de bedrijfstak Muti Vendor, die dertig medewerkers telt.

Ook QuandaGo stelt twee nieuwe directieleden aan: Pete Wermter als chief marketing officer (cmo) en Michel van Roon als chief customer officer (cco). Wermter was het afgelopen anderhalf jaar betrokken als strategisch adviseur voor het bedrijf en treedt nu in dienst. Van Roon maakt promotie, aangezien hij het afgelopen jaar actief was als global sales director. Daarnaast is Rene Matla weggeplukt bij Air France-KLM. Hij stapt na ruim vijftien jaar over naar QuandaGo als chief product officer (cpo). Het bedrijf is gespecialiseerd in digitale klantervaringen en beschikt naast het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel over locaties in Den Bosch, Utrecht, San Francisco en Zwitserland.

Eerder gemeld

Computable heeft in de loop van de maand als de nodige aanstellingen gemeld. Zo is Mark Beunk de nieuwe topman bij Kaspersky Benelux, is Joost de Bruin aangesteld als directeur Nederland bij Ordina en staat Schneider Electric Nederland onder leiding van Debby Slofstra en kiest Servicenow Jean Pierre Van Tiggelen als directeur Nederland.

Bij The Logic Factory uit Den Bosch verlaten de twee oprichters Eric Lambregts (algemeen directeur, ceo) en Robert de Laat (financieel directeur, cfo) de directie. Lambregts gaat als chief solutions officer (cso) over naar een meer klant- en oplossingsgerichte rol. Het bedrijf staat sinds 1 januari onder leiding van directrice Marjolijn te Velthuis, voormalig operationeel directeur (coo). Haar coo-rol wordt vervuld door voormalig delivery director Mark CrouseRoel van den Broek blijft in de directie als chief revenue officer (cro).

Gert Jan van der Leer is begin dit jaar gestart als directeur van Cyber7. Dat is een dochterbedrijf van Didacticum uit Capelle aan den IJssel waarin alle cybersecurity-activiteiten zijn gebundeld. De topman moet de activiteiten op het vlak van opleidingen en consultancy uitbouwen. Hij komt over van Centric, waar hij de afgelopen tien jaar verantwoordelijk was voor de it outsourcing-activiteiten en de verhuizing van het datacenter van DNB.

Berto van Egdom is aangesteld als director of operations bij GNX. Hij moet de bedrijfsprocessen en dienstverlening van het connectiviteitsbedrijf uit Haarlem verbeteren. Van Egdom was de afgelopen jaren actief als projectdirecteur bij Custom Connect.

Dan is Tessa de Vor per 1 januari dit jaar gestart als managing director van Adapt Analytics. Zij is sinds 2017 in dienst bij dat databedrijf en bekleedde diverse functies zoals bi-analist en product owner. De Vor volgt Andry Klumpert op, die de organisatie de afgelopen anderhalf jaar heeft geleid. Adapt Analytics beschikt over kantoren in Zeist en Alphen.

Internationaal

Ook buiten Nederland zijn baanwissels aangekondigd. Zo wordt de Duitser Lars Lehne algemeen directeur van Incubeta. Dat is een digitale marketing service groep, die ook een vestiging in Nederland heeft. Hij komt over van Syzygy, waar hij ook werkzaam was als ceo. De topman neemt het stokje over van oprichter Alan Lipschitz. Die wordt voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf.

SAS stelt Amerikaan Bryan Harris aan als chief technology officer. Hij heeft meer ruim twintig jaar ervaring met het onderzoeken en ontwikkelen van analytics-technieken, enterprise search-technologieën, computer- en cloud-architecturen en is zo’n zeven jaar in dienst bij SAS. Daarvoor was Harris technologiedirecteur (cto) van verschillende technologiebedrijven.

Tot slot benoemt Commvault John Tavares tot vicepresident, Global Channel en Alliances. Vanuit die rol moet hij een groei binnen de Global Partner Organization realiseren en de relaties met partners versterken. De Amerikaan komt van Dell EMC, waar hij de afgelopen 25 jaar in verschillende leidinggevende verkoopfuncties heeft gewerkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-21T11:09:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.