Sunweb 'drijft data' met Roel Wessels

Reisorganisatie Sunweb Group zet in op digitalisering om zo een meer data-driven organisatie te worden. Voor deze ambitie stelt het Roel Wessels aan als directeur van de intelligence-afdeling. Hij geeft leiding aan een team van data-analisten en -wetenschappers en moet de digitale transformatie van de organisatie stimuleren.

Sunweb Group wordt hard getroffen door de coronacrisis. De organisatie heeft in afgelopen halfjaar zijn organisatiestructuur aangepast (van de vijfhonderd arbeidsplaatsen zijn er nog 390 over) en een nieuwe bedrijfsstrategie opgesteld. 

Die nieuwe strategie is gericht op drie pijlers: partnerschappen (met onder andere hotels en autoverhuurders, maar ook it-bedrijven zoals Microsoft), klantvoorkeur en intelligentie. De reisorganisatie wil op die manier haar klanten inspireren, beter begrijpen en nog meer met hen verbinden.

Corona is naar eigen zeggen geen aanleiding is voor de nieuw strategie waarbij voor data en digitalisering een belangrijke rol is weggelegd. Die stond al op de planning toen algemeen directeur Mattijs ten Brink eind 2019 in dienst trad. Wel levert de pandemie een bijdrage aan de versnelling van de digitale strategie.

Voor de pijler intelligentie is de functie van director intelligence gecreëerd. Deze vervult Wessels (37). Hij moet de Sunweb Group transformeren naar een data-driven organisatie. Daarvoor zet hij in op it en maakt gebruik van algoritmes, machine learning en kunstmatige intelligentie. Dit met het doel om enerzijds de kernprocessen efficiënter te maken en anderzijds de marketing te verbeteren. Zo moet een gepersonaliseerd dienstenaanbod ontstaan op basis van het gedrag en de voorkeuren van de reizigers.

Wessels komt over van OYO Vacation Homes, waar hij in 2016 in dienst trad als director data & insights. Daarvoor was hij data & analytics strategy consultant bij Deloitte Consulting in Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-02T11:07:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.