Esther Schagen-van Luit ciso bij Deloitte Nederland

Esther Schagen-van Luit

Deloitte Nederland stelt Esther Schagen-van Luit (30) aan als chief information security officer (ciso). Zij waarborgt de informatiebeveiliging van de Nederlandse activiteiten om zo de klantgegevens continue veilig te stellen. Schagen-van Luit volgt Alfons Koenders op. Hij blijft werkzaam bij Deloitte en is aangesteld als security officer voor de Europese Deloitte-organisatie.

Schagen-van Luit trad in 2016 in dienst bij Deloitte en heeft binnen de organisatie diverse functies bekleed. Haar meest recente rol was die van specialist master in security architecture binnen het Deloitte Cyber Strategy Team, waarbij ze diensten aan klanten verleende op het gebied van security architecture, risico assessments, governance en security talent.

Nu maakt zij promotie en gaat aan de slag als ciso. Naast het waarborgen van de informatiebeveiliging, vertegenwoordigt ze de Nederlandse informatiebeveiligingsbelangen op verschillende internationale niveaus binnen de wereldwijde organisatie. Aanvullend op deze rol is ze binnen Deloitte actief op het gebied van diversiteit, inclusie en duurzaamheid.

Naast haar werk bij Deloitte is Schagen-van Luit directeur bij het SABSA Institute's Board of Trustees, een instituut dat een raamwerk voor security architecture beheert. Ook zet ze zich als rolmodel in om meer meisjes en vrouwen te enthousiasmeren voor een carrière in de security-industrie. Tot slot is de ciso spreker op het vlak van informatiebeveiliging, diversiteit en talentontwikkeling in de industrie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-03T18:04:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.