Rik Farenhorst directeur digitalisering bij Ordina

It-dienstverlener Ordina stelt Rik Farenhorst aan als directeur Digital. Vanuit die rol is hij verantwoordelijk voor de digitaliseringstrajecten en consultingactiviteiten bij klanten. Hij volgt Joost de Bruin op, die sinds begin dit jaar is aangesteld als directeur van Ordina Nederland.

Behalve verantwoordelijk voor de digitaliseringstrajecten bij klanten, voert Farenhorst aanvullend organisatorische veranderingen bij Ordina door en moet hij de bedrijfsproposities integreren en verbeteren. ‘Via onze integrale businessproposities helpen we onze klanten een digitale voorsprong te pakken en om de uitdagingen en veranderingen in hun business voor te zijn’, legt hij uit. ‘Om dit te kunnen doen, transformeert Ordina zelf ook. We verschuiven de accenten van detachering naar het aanbieden van hoogwaardige diensten en oplossingen. In deze interne transformatie speel ik ook een leidende rol.’

Farenhorst heeft ervaring met digitale transformaties. Zo was hij eerder werkzaam als cio bij Transavia. In die rol moest hij de digitale transformatie en de it-innovatie binnen het bedrijf stimuleren. Daarvoor werkte hij bij Xebia, een bedrijf dat zichzelf omschrijft als een one-stopshop voor de digitale transformatie. Hier gaf hij drie jaar leiding aan de businessunit it-architecten. Bij die organisatie richtte hij twee dochterondernemingen op: DevOps Agile Skills Association (2016) en Instruqt (2017).

In mei vorig jaar richtte Farenhorst Rethink Digital op, waar hij als eigenaar organisaties helpt bij het digitaliseringsproces. Dit bedrijf blijft bestaan en vormt het terrein voor nevenactiviteiten, zoals zijn werk als commissaris bij de Hotelschool The Hague.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-16T11:15:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.