Jeannine Peek ruilt Dell in voor Capgemini

Jeannine Peek verlaat na tien jaar Dell Technologies. De topvrouw treedt in mei in dienst bij Capgemini als algemeen directeur van de Nederlandse organisatie. Zij volgt Hans van Waayenburg op, die opschuift naar de rol van voorzitter van het bedrijf. Bij Dell is commercieel directeur Patrick van de Coolwijk aangesteld als ad interim-directeur voor Nederland.

Peek trad in 2011 in dienst bij Dell Technologies. Ze startte als algemeen directeur voor de Nederlandse organisatie en heeft deze rol zeven jaar vervuld. Daarna maakte ze promotie, waarbij ze regiodirecteur werd van West-Europa. Dat betreft zeven landen, te weten: Finland, Noorwegen, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje en Portugal. Sinds eind 2019 was zij weer algemeen directeur van de Nederlandse tak.

De topvrouw maakt nu de overstap naar Capgemini, waar ze is aangesteld als algemeen directeur voor Nederland. Vanuit die positie rapporteert ze aan Michael Schulte, ceo van Capgemini Noord-Europa.

Peek was tussen 2015 en 2018 voorzitter van NL Digital (destijds Nederland ICT). Daar is zij nu nog actief als lid van het algemeen bestuur.

Jaarcijfers Capgemini Group

Capgemini Group zag in 2020 zijn omzet met 12 procent groeien naar 15,9 miljard euro. De nettowinst nam eveneens met 12 procent toe tot 957 miljoen euro. Bij het Franse ict-concern werken in totaal zo'n 270.000 mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-02T10:10:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.