Poppodium Melkweg zet in op it-omscholing

Het Amsterdamse poppodium Melkweg helpt (voormalige) medewerkers om in vier weken tijd nieuwe it-vaardigheden op te doen. Dat doen zij via een it-loopbaanprogramma dat zij vanuit huis volgen. Het gaat om het zogeheten PathWays-scholingsprogramma van ict-studiegids TekkieWorden.

PathWays is een loopbaanoriëntatieprogramma over techbanen en -opleidingen. Het is door TekkieWorden ontwikkeld in samenwerking met AWS, Salesforce, Linkedin, Techleap, Randstad, Rabobank, AG Connect en House of Skills.

De Melkweg ziet het programma als een belangrijke investering in de medewerkers. In vier weken tijd doen de deelnemers ervaring op in programmeren, cloud computing, data-analyse, gebruikerservaring (ux) en digital marketing. Zij krijgen toegang tot een online-leeromgeving waar zij opdrachten maken en workshops en presentaties volgen. Daarnaast kunnen deelnemers eigen leerpaden opzetten om zo it-vaardigheden op te doen. Na afronding beschikken de Melkweg-medewerkers over een plan om de gewenste it-baan of -studie te vinden.

‘Het programma biedt de deelnemers ook waardevolle skills bij hun werkzaamheden in de Melkweg. Bovendien leidt deelname tot een betere uitgangspositie op de arbeidsmarkt. Wij hebben als doel gesteld om de crisis niet alleen te overleven, maar er ook sterker uit te komen. Dit scholingsprogramma is een van de belangrijke pijlers onder die ambitie’, aldus interim-directeur Frans Vreeke.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-03T09:09:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.