Dit zijn de best betaalde it-banen

Een Nederlandse it’er verdient gemiddeld 63.500 euro per jaar. Dat is drieduizend euro boven het Europese gemiddelde. Computable zocht uit welke functies op het hoogste salaris kunnen rekenen. Op een functie na is dat allemaal boven modaal.

Computable baseert zich op het IT Skills and Salary Report van Global Knowledge. Voor dat rapport zijn bijna tienduizend ict’ers wereldwijd ondervraagd. Het heeft per geografische regio (EMEA, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië) het gemiddelde salaris zestien it-functies opgesteld. Vijftien hiervan verdienen ruim boven het modale inkomen van 36.500 euro (2020).

Executives, zoals algemeen directeur, cio of cto, verdienen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) het meest. Zij kunnen rekenen op een jaarsalaris van 88.000 euro. Overigens bekleedt nog drie procent van de ict’ers zo’n functie.

De nummer 2 best betaalde it-job is die in risk management. Zij verdienen gemiddeld 75.000 euro op jaarbasis, gevolgd door experts in cloud computing (71.500 euro). Ook verkopers en marketeers verdienen net boven de zeventigduizend euro per jaar.

Business-analisten, securityspecialisten, ontwerpers van de it-infrastructuur, project- en programmamanagers en it’ers actief in de operatie verdienen gemiddeld ruim zestigduizend euro per jaar.

Geen modaal inkomen

Er is gemiddeld gezien een functie dat geen modaal inkomen verdient. Dat is dan ook gelijk de slechts betaalde baan in de EMEA-regio. Het betreft medewerkers van de servicedesk of van support-afdelingen. Zij verdienen een gemiddeld jaarsalaris van ruim 34.000 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vind het toch wel interessant dat marketeers in de it gemiddeld €70.000 blijken te verdienen. Kan iemand de vacatures naar mij doorsturen hiervan? Ik zie doorgaans meer salarisindicaties van tussen de 2000 en 5000 per maand bruto, afhankelijk van ervaring.

Zijn dit bruto of netto salarissen? En is dit inclusief extra's zoals bonussen?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-12T09:04:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.