Rotterdamse haven werft it-talent via Tekkie-event

Rotterdam zoekt volop (nieuw) it-talent. IT Campus Rotterdam en TekkieWorden organiseren daarom de TekkieWorden Week Rotterdam Port Edition. Potentiële it’ers, zoals studenten maar ook omscholers, worden tijdens die week via gratis online-sessies geïnformeerd over de it-carrièrekansen in de Rotterdamse havenindustrie.

De TekkieWorden Week is privaat-publieke-samenwerking tussen achttien bedrijven. Het gaat om negen it-opleiders (Bit Academy, GetCertified, Hogeschool Rotterdam, InHolland, ITPH Academy, Make IT Work, QQuest IT-Traineeship, TechGrounds en Winc Academy) en negen locale bedrijven (BlockLab, Capgemini, Coolblue, Damen Shipyardship, Hutchen Ports, Portbase, Prorail, STC Group en TechBinder).

De partijen organiseren in een week tijd (van 12 t/m 16 april) ruim twintig online-activiteiten die deelnemers laten zien welke it-kansen er zijn in de havenstad Rotterdam. Dit varieert van een intro-lesje Python tot websites bouwen met html en css en een virtueel bezoek aan dek van een schip. Alle sessies duren maximaal een uur en zijn gratis.

De week is gericht op een breed publiek. Het is bijvoorbeeld bedoeld voor leerlingen van de middelbare school en studenten, maar ook professionals, omscholers en werkzoekenden die een nieuw carrièreperspectief binnen de it-sector zoeken zijn welkom bij de activiteiten. 

De TekkieWorden Week wordt nu voor het eerst specifiek voor één stad georganiseerd. Vorig jaar november vond een landelijke sessie plaats, waarbij bedrijven en opleiders uit Amsterdam, Utrecht, Almere en Rotterdam deelnamen. Die editie trok 1500 bezoekers. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-08T11:41:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.