Staffing Groep in handen van Zwitserse Axiom

De Zwitserse investeerder Axiom Partners neemt Staffing Enterprises over. De detacheerder uit Nieuwegein wil via deze overname zijn internationale buy and build-strategie financieren. Het personeelsbestand en management blijven ongewijzigd.

Staffing Enterprises bestaat enerzijds uit de (it-)detacheerder Staffing Groep, die actief is onder de labels IT-Staffing, KwiiK en People for Office en anderzijds Dynahouse, een aanbieder van (flex)kantoren, vergaderzalen en lunchrooms. Het levert professionals aan onder meer de (rijks)overheid en partijen in de energiesector, financiële dienstverlening, hightech en it. De totale onderneming heeft een jaaromzet van ruim vierhonderd miljoen euro. 

De verkoop aan Axiom is de volgende stap voor De Staffing groep. De partijen willen zich de komende jaren gezamenlijk richten op de internationale personeelsmarkt, waarin ze aan de hand van overnames en organische groei het marktaandeel willen vergroten. ‘Wie zien dat schaalvergroting in de personeelsmarkt een belangrijke stap is om continuïteit te waarborgen. Daarnaast wordt deze steeds meer landsgrenzen overschrijdend’, aldus directeur Wessel van Alphen jr.

Momenteel zijn er nog geen concrete groeiplannen. Het is de taak aan algemeen directeur Van Alphen jr. om deze internationale buy and build-strategie samen met Axiom vorm te geven. Welke landen er nu op het vizier staan, zijn volgens hem moeilijk te zeggen. 'Het is verleidelijk om eerst in de directe omgeving van Nederland te kijken, zoals België, Duitsland en Groot-Brittannië, maar we sluiten zeker niet onze ogen voor interessante mogelijkheden die verder weg zijn.'

De Staffing groep is opgericht en in de afgelopen 35 jaar opgebouwd door Wessel van Alphen sr. Hij verkoopt het bedrijf om van zijn pensioen te genieten. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-14T16:08:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.