Telco’s komen met certificaat voor glasvezeltechnici

Certificaat

Acht partijen uit de telecomsector starten de ontwikkeling van een certificering voor fiber to the x (fttx)-glasvezelprofessionals. Zij willen hiermee de kwaliteit van de Nederlandse glasvezelnetwerken waarborgen en voorkomen dat er verschillende eisen worden gesteld aan glasvezeltechnici die dezelfde werkzaamheden uitvoeren.

De acht partijen zijn KPN, VodafoneZiggo, Eurofiber, Delta Fiber, T-Mobile Nederland, Open Dutch Fiber, branchevereniging NLconnect en stichting SECT. Zij kwamen in het voorjaar van 2020 samen om de mogelijkheid van een gezamenlijke certificering voor fttx-glasvezelprofessionals te verkennen.

Nu bundelen zij de krachten om een certificeringsboard op te richten, waar ze zelf streven aan deel te nemen. Dit bestuur ontwikkelt een onafhankelijke certificering waarmee technici hun vakbekwaamheid kunnen aantonen. Deze certificaten zijn gericht op basisvaardigheden die noodzakelijk zijn voor de planning, het ontwerp, de aanleg, het onderhoud en het beheer van fttx-glasvezelnetwerken.

De certificering moet een aanvulling bieden op de bestaande certificeringsprogramma’s voor technici die werkzaamheden uitvoeren aan dsl- en hybrid fiber-coax (hfc)-netwerken, te weten de Certification Board Telecom (CBT) en de Stichting Examinering Certificering Telecom (SECT).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-20T12:31:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.