ITvitae kiest Meeuwessen als algemeen directeur

ITvitae-directrice Saskia Meeuwesse met oprichters Peter van Hofweegen (links) en Frans de Bie

It-opleider ITvitae uit Amersfoort benoemt Saskia Meeuwessen (49) als algemeen directeur. Met de aanstelling wil het bedrijf een betere aansluiting met de arbeidsmarkt bewerkstelligen en inspelen op de ict-behoeften van bedrijven.

ITvitae is eind 2013 opgericht. De it-opleider voor jongeren met autismeprofiel en/of hoogbegaafden bestaat uit drie takken, die onder leiding staan van een directeur. Oprichters Frans de Bie en Peter van Hofweegen staan respectievelijk aan het hoofd van ITvitae Learning en ITvitae Detachering, terwijl Marcel Hurkens ITvitae Coaching leidt.

De organisatie kiest nu voor een overkoepelend algemeen directeur. Die rol wordt toebedeeld aan Saskia Meeuwessen. Zij komt over van Ordina, waar ze in ruim twintig jaar (management)functies heeft bekleed. Haar meest recente rol was die van directeur van de Consulting-tak, waar zo'n driehonderd medewerkers werkzaam zijn. Hierdoor beschikt zij over een groot netwerk in de it-branche.

Met de komst van Meeuwessen wil ITvitae in de komende jaren het aantal op te leiden en te bemiddelen kandidaten verdubbelen. De focus ligt op personen die uitvallen of dreigen uit te vallen in hun huidige werkomgeving. Het Amersfoortse bedrijf heeft ruim 375 kandidaten opgeleid op het gebied van cybersecurity, datawetenschap, data engineering, it-beveiligingstechniek en softwareontwikkeling en hen ondersteund bij het vinden van een baan.

Ook ITvitae vaik de aanstelling van een algemeen directeur de aansluiting met de arbeidsmarkt verbeteren en directer inspelen op de ict-behoeften van bedrijven. Dat creëert naar eigen zeggen meer impact door verdere groei van de ict-opleidingen, coaching en bemiddeling voor kandidaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-29T08:52:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.