Jeroen van der Lingen leidt SAP Nederland

Jeroen van der Lingen

SAP stelt Jeroen van der Lingen aan als algemeen directeur voor Nederland. Hij vervangt Rinse Tamsma, die de afgelopen drie jaar aan het hoofd stond van de Nederlandse vestiging. Tamsa blijft in dienst bij het Duitse softwareconcern, maar het is nog onbekend welke functie hij gaat bekleden.

Jeroen van der Lingen startte in 1989 bij SAP als R/2-consultant in Duitsland. Sindsdien heeft hij meerdere strategische functies bekleed. Zo leidde hij de SuccessFactors-activiteiten van SAP in EMEA-Noord, was hij regiodirecteur voor SAP Zweden, algemeen directeur voor Scandinavië, stond hij aan het hoofd van de onderwijstak en leidde hij de groep service sales voor de EMEA-regio.

Als algemeen directeur ligt zijn focus op innovatie. Centraal hierin staat het 'Rise with SAP'-programma. Dit is een pakket van oplossingen, diensten en een infrastructuur om voor klanten de overstap naar SAP S/4 Hana in de cloud te vereenvoudigen. Daarnaast moet Van der Lingen de groeistrategie in ons land uitvoeren.

Van der Lingen neemt het stokje over van Rinse Tamsma. Die was de afgelopen drie jaar algemeen directeur van de Nederlandse tak. Onder zijn leiding is de vraag naar cloudoplossingen gegroeid, zijn er belangrijke strategische partnerships met klanten opgezet en is het personeelsbestand meer divers geworden, aldus het bedrijf.

SAP laat weten dat Tamsma een nieuwe uitdaging binnen de organisatie heeft gevonden. Wat dit is, maakt het softwarebedrijf nog niet bekend. Hij is, met een korte onderbreking, al ruim veertien jaar in dienst bij SAP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-12T11:48:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.