Welke digitale leider stimuleert diversiteit?

Diversiteit

RightBrains zoekt leiders in het digitale werkveld die actief bezig zijn om diversiteit in de organisatie te stimuleren. Zij maken namelijk kans op de Digital Leadership Award 2021. Computable helpt de organisatie bij de zoektocht. Bent u of kent u iemand die deze prijs moet winnen? Doe dan snel uw voordracht!

RightBrains biedt een carrière- en mentoringplatform aan voor vrouwen die een carrière ambiëren in de ict-sector. Het bureau ijvert er al jaren voor om de diversiteit in deze sector te vergroten.

De organisatie eert de Digital Leadership Award iemand in het digitale werkveld die diversiteit in de organisatie stimuleert. Een statement hierover klinkt als volgt: 'De digitale revolutie heeft een grote impact op de manier waarop organisaties worden bestuurd door leiders, nu én in de toekomst. De komende jaren van digitale transformatie gaan niet meer over technologie maar over mensen, aanpassingsvermogen, experimenteren en het doorbreken van oude denkpatronen. De dagen van 'command-and-control', 'winner-takes-all'-leiderschap zijn voorbij. De leiders van de digitale wereld zullen een omgeving moeten creëren en faciliteren waar talent de vrijheid krijgt te innoveren, samen te werken en open te communiceren en waar diversiteit onderdeel is van de cultuur van een organisatie, aantrekkelijk voor toptalent.'

Martine van Iperen, manager software development bij Exact, won vorig jaar de Digital Leadership Award. Zij creëert bij Exact een ‘veilige’ werkomgeving waarin medewerkers fouten durven te maken om hiervan te leren. Ze moedigt haar teamleden aan om zichzelf te zijn, maakt hen bewust van hun sterke punten en hoe ze daarmee een bijdrage aan het team kunnen leveren. Ook stimuleert ze collega’s om gebruik te maken van elkaars sterke punten, om elkaar zo aan te vullen.

Nomineer uw favoriete digitale leider

RightBrains en Computable nodigen u uit om een digitale leider te nomineren die diversiteit heeft geïntegreerd als succesfactor voor innovatie in de organisatie. Deze leiders hebben de toename van het aantal vrouwen in digitale technologie als belangrijk doel op de strategische agenda staan. Nominaties kunnen tot en met 12 september 2021 worden aangedragen. De top vijf genomineerde leiders wordt door een vakjury (zie onderstaand kader) gekozen. De winnaar wordt begin november bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse awards event van RightBrains.

Nomineer hier uw favoriete digitale leider

De jury

Genomineerden en winnaars worden geselecteerd door een vakjury met daarin Kay Formanek (diversity en performance expert), prof. dr. Erik Beulen (professor information management aan de Tilburg University), Raymond Hannes (digital innovator), Cokky Hilhorst (Professor of Business & IT aan Nijenrode) en Sander Hulsman (Computable).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-15T09:51:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.