Wie is het digitale talent van 2021?

RightBrains zoekt young professionals in het digitale werkveld die een voorbeeld zijn voor de nieuwe generatie vrouwen. Zij maken namelijk kans op de Digtal Talent Award 2021. Computable helpt de organisatie bij de zoektocht. Bent u of kent u iemand die deze prijs moet winnen? Doe dan snel uw voordracht!

RightBrains biedt een carrière- en mentoringplatform aan voor vrouwen die een carrière ambiëren in de ict-sector. Het bureau ijvert er al jaren voor om de diversiteit in deze sector te vergroten.

De organisatie eert de Digital Talent Award jonge vrouwen die een voorbeeld vormen voor de nieuwe generatie vrouwen. Een statement hierover klinkt als volgt: 'De snelheid van nieuwe technologieën verandert onze samenleving, organisaties en mensen, maar het tekort aan digitaal talent blijft in gelijke mate groeien. RightBrains' ambitie is om meer vrouwen als rolmodel te betrekken bij de start van hun carrière in digitale technologie om zo meer vrouwelijk talent aan te trekken. Dat is waarom RightBrains de Digital Talent Award is gestart. De winnaar van deze award is een young professional en een groot voorbeeld voor de nieuwe generatie vrouwen. Zij heeft laten zien hoe creativiteit, intuïtie, aanpassingsvermogen en een open mind kunnen leiden tot grote carrièrekansen in het digitale werkveld. Deze competenties van de rechter hersenhelft kunnen grote waarde toevoegen aan de digitale transformatie, technologie en innovatie.'

Vorig jaar won Lisanne Brons, technical lead bij Microsoft Nederland, de award. Zij trad in 2012 in dienst bij Microsoft als consultant voor de gebruikerservaring. Inmiddels staat ze aan het hoofd van de technical solutions-medewerkers. Die stappen binnen de organisatie waren niet altijd makkelijk, geeft ze toe: ‘Soms had ik het gevoel dat ik niet capabel genoeg was voor een rol. Zo was ik als technisch specialist niet zeker over mijn technische kennis en ik voelde me te junior om een manager te zijn. Gaandeweg leerde ik dat je de functie niet hoeft te bekleden zoals het altijd is gedaan. Iedereen doet het op hun eigen manier! Deze realisatie gaf mijn zelfvertrouwen een boost en ik twijfel niet meer aan mezelf.’ Haar belangrijkste les is dan ook om altijd jezelf te zijn.

Nomineer uw favoriete digitale talent

RightBrains en Computable nodigen u uit om een digitale talent te nomineren in één van de volgende categorieën: information security, data science, digital marketing, operations & technology and software development (coderen).Nominaties kunnen tot en met 12 september 2021 worden aangedragen. De top vijf genomineerde talenten wordt door een vakjury gekozen. De winnaar wordt begin november bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse awards event van RightBrains.

Nomineer hier uw favoriete digitale talent

De jury

Genomineerden en winnaars worden geselecteerd door een vakjury met daarin Kay Formanek (diversity en performance expert), prof. dr. Erik Beulen (professor information management aan de Tilburg University), Raymond Hannes (digital innovator), Mary-Jo de Leeuw (multi-advisory board member) en Sander Hulsman (Computable).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-22T11:59:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.