Aegon AM benoemt Nicole Grootveld-Sandig tot cto

Nicole Grootveld-Sandig

Nicole Grootveld-Sandig

Aegon Asset Management (AM) heeft Nicole Grootveld-Sandig benoemd tot chief technology officer (cto). Zij wordt verantwoordelijk voor de digitale infrastructuurplannen en strategische roadmap van de vermogensbeheerder. Daarnaast gaat zij toezien op technisch ontwerp en implementatie, alsook voor de informatiebeveiliging van de asset manager.

Haar benoeming valt in een periode van consolidatie van dienstverleners op gebied van asset management. Concurrent Nationale-Nederlanden wil deze tak verkopen. Ook worden veel fusies en overnames verwacht. Door de negatieve rente hebben beleggings-dienstverleners het moeilijk.

Verder uitbouwen

De nieuwe cto gaat rapporteren aan Sander Maatman, global chief administration officer bij Aegon AM. Grootveld-Sandig heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van finance, bedrijfsvoering en informatietechnologie. Ze komt over van de grote Haagse pensioenbeheerder MN. Daar was ze als directeur investment management services verantwoordelijk voor de strategische aansturing van het shared service center, bestaande uit beleggingsactiviteiten en functionele it. 

Daarvoor was zij coo Nederland bij Cardano Risk Management. Ook bekleedde zij diverse senior-posities binnen de divisie Financiële Markten van ABN Amro in Nederland. Ze werkte ook bij ABN Amro Bank Canada en begon haar financiële carrière bij Royal Bank of Canada. Maatman: ‘Grootveld-Sandig heeft een schat aan ervaring in de financiële dienstverlening met meer dan 25 jaar werkervaring in de sector, met name in operations en it. Dit is zeer waardevol, aangezien we onze wereldwijde vermogensbeheeractiviteiten verder uitbouwen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-18T13:45:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.