Helft it-starters onderschat eigen talent

Zelfs startersfuncties lijken soms te hoog gegrepen

Starter

Ruim de helft (53 procent) van de startende it-professionals denkt dat collega’s hen zien als een volwaardige it-specialist. Dat blijkt uit onderzoek van Experis Academy, het opleidingstraject van it-detacheerder Experis. Het onderzoek is uitgevoerd onder 204 it-professionals die in de afgelopen vijftien jaar hun carrière in de it zijn gestart.

Ongeveer een op de twee starters in de it-sector is bang dat collega’s hem of haar onbekwaam vinden. Ook heeft meer dan de helft (55 procent) van de starters in it het gevoel over onvoldoende kennis te beschikken om hun carrière succesvol te kunnen te starten. Hierdoor hebben ruim twee op de vijf (43 procent) it-starters last van nervositeit bij het solliciteren. Bij sommigen leidt dat zenuwachtige gevoel ertoe dat zij niet solliciteren op it-functies. Zo blijkt dat ruim twee derde van de it-starters niet solliciteert op startersfuncties omdat men naar eigen idee te weinig kennis heeft om die functie succesvol uit te voeren.

Gebrek aan soft skills

Het is niet alleen het niveau van kennis en kunde waar it-starters zichzelf een onvoldoende op geven. Ook op het gebied van 'zachte vaardigheden' liggen nog veel kansen. Zo zegt 43 procent van de starters het gevoel te hebben dat ze onvoldoende soft skills bezitten.

De respondenten die in dit bericht ‘starters’ worden genoemd zijn it-professionals die tussen de één en vijftien jaar werkervaring hebben en allen hun carrière zijn begonnen in de it-sector. In het onderzoek zijn de respondenten ondervraagd over hoe zij deze start ervaren hebben. In totaal zijn er 204 it-professionals ondervraagd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-26T11:58:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.