Vette banen in Frans-Nederlandse quantum-vacaturebank

Freeke Heijman, directeur van Quantum Delta NL (links) en Neil Abroug (rechts), nationale coördinator van het Franse quantum-initiatief.

Wie een carrière in de quantum computing nastreeft, kan de leukste banen vinden op het nieuwe job board van Quantum Delta NL. Alle vacatures op dit gebied in Nederland en Frankrijk staan daar op. De vacaturebank biedt in eerste instantie alleen een overzicht van banen in deze twee landen, maar de hoop is dat in een later stadium ook andere Europese landen zich aansluiten bij het initiatief.

De vacaturebank is onderdeel van de samenwerkingsbijeenkomst die Nederland afgelopen dinsdag in Parijs met Frankrijk afsloot. Beide landen die in Europa tot de koplopers in quantum computing behoren, hebben de handen ineen geslagen. Het gezamenlijke Nederlands/Franse job board is het eerste actiepunt van de samenwerking.

Slim gescraped

De 'quantum'-banen worden automatisch ‘gescraped’ van de sites van startups, kennisinstellingen en ondernemingen. Elke vierentwintig uur komt er een update. Op deze manier kunnen startups, kennisinstellingen en bedrijven sneller en zonder kosten mensen aannemen. Daarnaast maakt het jobboard het voor talenten makkelijker om een overzicht te krijgen van openstaande vacatures.

Veel van de r&d-clusters en bedrijven in Frankrijk en Nederland onderhouden nu al nauwe banden. Een voorbeeld is de investering die het Franse venture capital fonds Quantonation deed in de Nederlandse startup Qu&co begin augustus. Meer startups hebben een Franse investeerder aan boord. Ook in de Europese consortia van het Quantum Flagship weten Nederland en Frankrijk elkaar te vinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-02T14:19:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.