Opleider Cibit weer in Nederlandse handen

Het opleidingscentrum Cibit is na Noorse en Franse avonturen terug in Nederlandse handen. De Complementair Groep uit Velp bij Arnhem maakt een doorstart mogelijk van de eind augustus failliet gegane opleider/adviseur in it- en informatievraagstukken.

Cibit, de laatste jaren opererend onder de paraplunaam Inspearit, verkeerde al een aantal jaren in zwaar weer. Het uitbreken van de coronacrisis gaf het laatste zetje. Het bedrijf uit Utrecht zocht nog naar overnamekandidaat maar toen die niet werd gevonden, werd het faillissement aangevraagd. Diverse partijen toonden interesse om de boedel over te nemen. De curator heeft die uiteindelijk verkocht aan de Complementair Groep, waardoor een doorstart van Cibit mogelijk is gemaakt.   

Bastiaan Janssen, directeur/grootaandeelhouder van het it-opleidingsconglomeraat de Complementair Groep: 'Cibit heeft een rijke historie en geldt binnen de branche als een sterk merk met een hoge kwaliteitsstandaard. Ik ben trots dat we dit mooie merk hebben weten te behouden.' Naast Cibit bestaat de Complementair Groep uit Vijfhart IT-Opleidingen, AT Computing, Decisco en  Goodsense.

Kenniscentrum

Cibit is in 1988 opgericht als toen nog Centrum voor kennistechnologie van de Hogeschool Utrecht. In 1995 werd het omgedoopt in Kenniscentrum Cibit. In 2000 volgde een management/personeels-buy-out en kreeg het de nieuwe naam Cibit Adviseurs/Opleiders. De focus lag inmiddels op het snijvlak van business-, it- en organisatievraagstukken. Cibit bood daarvoor opleidingen en cursussen aan, voerde onderzoeken uit en adviseerde organisaties over de verbetering van informatiehuishouding.  

In 2007 nam Noorse Det Norske Veritas (DNV) Cibit over, in 2011 gevolgd door een management-buy-out van de internationale adviesorganisatie van DNV. Dit nieuwe bedrijf met een hoofdkantoor in Parijs kreeg de naam Inspearit mee.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-27T11:38:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.