RightBrains nomineert talenten en leiders

Uitreiking vindt plaats tijdens RightBrains Awards-event op 16 november

Diversity diversiteit

RightBrains heeft op World Diversity Day in twee categorieën zijn tien genomineerden bekendgemaakt. Cara Antoine, Benji Coetzee, Hilary Richters, Venkatesh Upadrista en Hanneke ter Velde zijn genomineerd in de categorie Digital Leadership & Diversity Award en Nora Czirjak, Elisa de Leeuw, Diewertje Schuur, Lisanne Smink en Margot Teeuwen zijn dit bij de Digital Talent Award. Op 16 november worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het RightBrains Awards-event.

Computable helpt RightBrains met de zoektocht naar leiders in het digitale werkveld die actief bezig zijn om diversiteit in de organisatie te stimuleren en naar young professionals in het digitale werkveld die een voorbeeld zijn voor de nieuwe generatie vrouwen.

Leiders en talenten

"Diversiteit als onderdeel van de cultuur van een organisatie"

De digitale revolutie heeft een grote impact op de manier waarop organisaties worden bestuurd door leiders, nu én in de toekomst. De komende jaren van digitale transformatie gaan niet meer over technologie maar over mensen, aanpassingsvermogen, experimenteren en het doorbreken van oude denkpatronen. De dagen van ‘command-and-control’, ‘winner-takes-all’-leiderschap zijn voorbij. De leiders van de digitale wereld zullen een omgeving moeten creëren en faciliteren waar talent de vrijheid krijgt te innoveren, samen te werken en open te communiceren en waar diversiteit onderdeel is van de cultuur van een organisatie, aantrekkelijk voor toptalent.

Daarnaast verandert de snelheid van nieuwe technologieën onze samenleving, organisaties en mensen, maar het tekort aan digitaal talent blijft in gelijke mate groeien. Succesvolle, vrouwelijke young professionals zijn een groot voorbeeld voor de nieuwe generatie vrouwen. Zij laten zien hoe creativiteit, intuïtie, aanpassingsvermogen en een open mind kunnen leiden tot grote carrièrekansen in het digitale werkveld. Deze competenties van de rechter hersenhelft kunnen grote waarde toevoegen aan de digitale transformatie, technologie en innovatie.

Live event

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het vijfde editie van de RightBrains Awards. Dit jaar vindt het event plaats op 16 november bij The Edge (Deloitte Amsterdam). De middag start om 13.30 uur en staat onder leiding van Patrick Steemers, partner TMT bij Deloitte. Eerst spreken Uling Hu, partner business tranformation and human capital bij Deloitte, Iris de Jongh, chief data officer bij KPN, Carola Boers, director people & organsation development bij Bol.com, Kay Formanek, expert en auteur D&I bij Diversity & Performance en Victoria Coady, manager bij Deloitte Nederland gespecialiseerd in digital enablement. Om 16.30 uur vallen de namen van de winnaars van Digital Leadership & Diversity en Digital Talent Awards 2021.

Genomineerden en stemmen

Dit jaar is er voor het eerst te stemmen op de genomineerden. Dit kan tot en met 31 oktober. Publieksstemming en juryoordeel bepalen ieder voor de helft wie er op 16 november 2021 gaat winnen. De genomineerden zijn bepaald door een jury met daarin Kay Formanek (diversity en performance expert), prof. dr. Erik Beulen (professor information management bij Tilburg University), dr. Jeroen van der Velden (associate professor strategy en director Center for Strategy, Organisation and Leadership bij Nijenrode), Cokky Hilhorst (professor of business & it bij Nijenrode) en Sander Hulsman (hoofdredacteur Computable). Dit zijn de genomineerden:

Digital Leadership & Diversity Award 2021

- Cara Antoine (IG&H | Global Women in Tech, The Netherlands | Corneal Patients Association | Wortell Group | BIT Academy | Shell Alumni Network)

- Benji Coetzee (VodafoneZiggo)

- Hilary Richters (Deloitte)

- Venkatesh Upadrista (Futurelight Technologies)

- Hanneke ter Velde (LeasePlan)

Digital Talent Award 2021

- Nora Czirjak (APG Asset Management)

- Elisa de Leeuw (Shell)

- Dieuwertje Schuur (Hogeschool Rotterdam)

- Lisanne Smink (Van Lanschot Kempen)

- Margot Teeuwen (Whyellow)

Winnaars 2017 - 2020

De winnaars van de Digital Leadership & Diversity Awards zijn Mimoent Haddouti, global head first line risk & security bij Rabobank (2017), Corry Wouters, corporate director bij Ewals Cargo Care (2018); Candice Dillon, cio bij VodafoneZiggo (2019) en Martine van Iperen, senior development manager en member of the cto management team bij Exact (2020).

De winnaars van de Digital Talent Awards zijn Laura Helgering, it engineer bij ABN Amro (2017); Lotte de Haas, product owner OmniCRM bij KPN (2018); Erida Kaja, domain architect voice services bij Eriks (2019) en Lisanne Brons, technical sales manager modern work & security bij Microsoft (2020).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-05T11:09:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.